El colegio Regina Violant de Almassora estrenará su nuevo edificio el próximo curso

785

Vicent Marzà ha confirmado que el centro recibirá a sus alumnos en sus nuevas instalaciones a partir del próximo curso

Actualitat Diària

Vicent Marzà, conseller d’Educació, Cultura i Esport, ha visitat hui les obres del CEIP Regina Violant d’Almassora per comprovar juntament amb la comunitat educativa d’aquesta escola amb més de 600 alumnes i 47 docents els avanços en la construcció del nou centre educatiu que obrirà les portes el pròxim curs pel setembre i en el qual la Conselleria està tramitant directament les obres amb una inversió de 5,4 milions d’euros.

Marzà ha estat acompanyat pel director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i el director territorial d’Educació en Castelló, Alfred Remolar, així com per la comunitat educativa del CEIP Regina Violant. Tots junts han visitat el gimnàs del nou centre, una obra que ja està acabada i la Conselleria està a punt de recepcionar per a cedir a l’Ajuntament d’Almassora el seu ús com a servei esportiu a tota la població.

“Mentre s’acaben les obres de l’escola, el gimnàs ja el podrà utilitzar tot el poble d’Almassora i, quan comence el pròxim curs 2020-2021, continuarà donant servei al veïnat en hores no lectives”, explica Marzà. “Obrir el gimnàs del nou CEIP Regina Violant a tota la població suposa que afavorim la pràctica de l’esport a totes les edats, obrim al poble el centre educatiu i la faena que fem a les escoles fomenta la pràctica saludable de l’activitat física”, subratlla el conseller.

El gimnàs del nou CEIP Regina Violant és un pavelló cobert de 1.250 m² amb una pista multiesportiva en la qual es pot practicar tot tipus d’esports a cobert: bàsquet, handbol, futbet, bàdminton, voleibol, gimnàstica… A més, també està preparat amb cistelles en les parets per a subdividir la pista en dos camps on es pot jugar simultàniament al bàsquet o al minibàsquet.

el conseller Marzà en el gimnàs del CEIP Regina Violant d'Almassora

Nova inversió

Per tal de fer possible aquest ús intensiu del gimnàs com a pavelló municipal fora de l’horari escolar i donar-li un plus de millora a l’equipament esportiu d’Almassora, la Conselleria, com a responsable de les polítiques d’Educació d’Esport de la Generalitat, ha invertit més de 266.000 euros en aquesta instal·lació.

Dins d’aquesta inversió s’han destinat més de 102.000 euros a la instal·lació d’un paviment esportiu multicapa de màxima elasticitat i retorn d’energia, de 7,5 mm de grossària multicapa. A més, en compte de col·locar-lo en rotllos s’ha executat ‘in situ’ sense juntes, de manera que permeta la neteja amb mitjans mecànics sense possibilitat de danyar-lo per a afavorir així una gestió més econòmica del seu manteniment per part de l’Ajuntament.

Un pati actiu, coeducatiu i inclusiu dissenyat juntament amb la comunitat educativa

“El CEIP Regina Violant d’Almassora és una escola capdavantera en el treball de la coeducació i la inclusió. Així ho demostren els projectes d’investigació i innovació educativa ‘Tallers coeducatius’ i ‘Espais d’aprenentatge inclusius en Infantil’ que ha posat en marxa aquest curs amb ajudes que aportem de la Conselleria”, ha explicat Vicent Marzà.

Per aquest motiu la comunitat educativa va demanar el desembre passat a la Conselleria que el pati de la nova escola s’adaptara al projecte educatiu del centre i fora el més coeducatiu i inclusiu possible.

Segons Marzà “hem treballant conjuntament amb el professorat i les famílies del Regina Violant per adaptar un pati a les característiques necessàries i volem agrair la implicació de tota la comunitat educativa del centre en aquest treball”.

És per això que en la visita de hui s’han presentat els plànols de la millora del pati, que s’han dissenyat des de la premissa consensuada per totes les parts del fet que els treballs proposats no impliquen una modificació del projecte que endarrerisca l’acabament de les obres.

“Fruit de l’entesa i el diàleg entre la comunitat educativa del CEIP Regina Violant i la Conselleria és aquest projecte de pati coeducatiu amb arbres i espais per a fomentar el joc des del punt de vista igualitari i inclusiu, i mostra del fet que compartir idees és la millor manera d’avançar conjuntament en la qualitat educativa”, destaca el conseller Marzà.

Nou jardí

Així, a partir de les peticions de la comunitat educativa s’ha dissenyat un pati coeducatiu amb àmplies àrees enjardinades tant a la zona d’Infantil com a la de Primària. Els jardins inclouran un garroferar amb banquets per llegir i contar contes a l’ombra, ametlers, oliveres i arbres fruiters que proporcionaran nombrosos punts d’ombra així com pèrgoles d’elements de fusta que es podran utilitzar com a laboratori o biblioteca a l’aire lliure.

A més, hi haurà una àgora amb graderies de pedra roja que servirà per a fer representacions teatrals, un rocòdrom horitzontal i sorrals amb troncs per fer equilibri i jocs de fusta. Una altra zona destacada serà la de jocs pintats a terra on a més del tres en ratlla els xiquets i xiquetes podran gaudir de jocs tradicionals valencians com ara el sambori o el set i mig.

La millora de les infraestructures educatives d’Educació de la Generalitat a Almassora

El nou CEIP Regina Violant tindrà 9 aules d’Infantil, 12 de Primària, menjador, gimnàs i un pati actiu i coeducatiu. La tramitació de les obres la realitza directament la Direcció General d’Infraestructures Educatives de la Conselleria.

Paral·lelament, a través del pla ‘Edificant’ Educació de la Generalitat ja ha adjudicat 10,3 milions d’euros perquè l’Ajuntament realitze la tramitació de les obres del CEIP Santa Quiteria, del nou CEIP Ambaixador Enrique Beltrán i del CEIP Dr. Errando Vilar. D’aquesta manera Educació de la Generalitat destina tots els fons econòmics necessaris perquè es duguen a terme aquestes actuacions per part de l’Ajuntament.

Així mateix, la quantitat econòmica destinada per Educació per a millorar centres educatius d’Almassora creixerà els pròxims mesos, quan l’Ajuntament d’Almassora finalitze la tramitació perquè Educació de la Generalitat puga adjudicar fons i delegar al consistori les competències de tramitacions d’obres per a fer la reforma integral de l’IES Álvaro Falomir en el pla ‘Edificant’.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací