El Centre d’Interpretació del Parc Natural del Desert de les Palmes sofreix un acte vandàlic

729

Actualitat Diària

El Centre d’Interpretació del Parc Natural del Desert de les Palmes ha sofert un acte vandàlic. Els fets van ocórrer durant la nit del passat dilluns i el dimarts al matí una persona treballadora del centre va donar la veu d’alarma en trobar cristalls trencats i l’interior regirat.

El director del Parc, Antonio García, ha confirmat que els assaltants han robat divers material tècnic com a walkie-talkies i equips d’enregistrament i que ja han interposat una denúncia davant la Guàrdia Civil per a investigar i aclarir el succés.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, responsable dels Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana, ha condemnat l’ocorregut i ha lamentat que s’assaltin centres dedicats a l’educació, informació i divulgació a la ciutadania de les riqueses biològiques d’aquests paratges únics i patrimoni natural de tota la població.

Des de l’administració autonòmica han anunciat la instal·lació d’equips de vídeovigilancia en les instal·lacions per a protegir l’equipament i permetre la identificació dels responsables de robatoris i actes de vandalisme com el succeït.

El Desert de les Palmes va ser declarat paratge natural en 1989. El Centre d’Interpretació es troba en una antiga masia rehabilitada en 1994 i actualment treballen al Parc set persones realitzant una important labor de gestió, educació ambiental, manteniment i conservació. El Centre alberga també les instal·lacions destinades a la cura, protecció i recuperació de la tortuga mediterrània.

L’any passat va celebrar el seu 30 aniversari i els seus 3.300 hectàrees compten amb dues microreserves de flora a més de formar part de la Xarxa Natura 2000 i de ser declarat d’interès comunitari i zona especial de protecció d’ocells (ZEPA).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací