El centre d’internacionalització Europe Direct dóna a conéixer en l’UJI el paper dels Fons Europeus

646

Actualitat Diària

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, ha inaugurat la jornada sobre l’impacte de la Política de Cohesió a les comarques de Castelló, organitzada pel centre Europe Direct de la Diputació a la Universitat Jaume I i cofinançada per la Unió europea, dins la campanya #EUinMyRegion de la Comissió Europea.

Ferrando ha assenyalat que «la Política de Cohesió és un instrument essencial per dinamitzar el territori, tant estructuralment com política i econòmica. Gràcies a ella, durant els últims trenta anys, s’han dut a terme projectes que han contribuït al desenvolupament de tota la província i a la millora de la qualitat de vida».

Entre els convidats a participar en el seminari, es troba el Director General de Fons Europeus de la Generalitat Valenciana, Andreu Iranzo, qui ha fet una relació de les diverses ajudes europees que poden ser sol·licitades per la societat castellonenca en l’actualitat, i ha exposat projectes d’èxit desenvolupats a tot el País Valencià. Per la seua banda, la Gerent de la Federació de Desenvolupament Local de la Província de Castelló (FEDETCAS), María Juan, ha exposat iniciatives engegades per a consolidar la població en el món rural castellonenc, a través de projectes d’inversió per a emprenedors i pimes cofinançats per FEADER, que han permés la generació de més i millors oportunitats socials, econòmiques i laborals al nostre territori d’interior.

Aquesta jornada ha servit també perquè ens públics i privats presenten els projectes i bones pràctiques dutes a terme a les comarques de Castelló dins del marc de la Política de Cohesió i gràcies al finançament del Fons Social Europeu. Entre elles, s’ha donat a conéixer la campanya audiovisual que està duent a terme centre Europe Direct Castelló on es recullen tots els projectes europeus de recuperació del patrimoni, medi ambient, i de posada en valor d’atractius turístics que han contribuït a un desenvolupament més equilibrat de tota la nostra província.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací