El Bus de la Llengua s’instal·la a Vila-real del 10 al 14 de gener amb tallers, activitats i contacontes per a promoure el valencià

1210

Cortells presenta la campanya institucional de la Generalitat, que es complementa amb un espectacle familiar, una xarrada sobre el doblatge i l’exposició ‘El valencià al cinema’ 

Actualitat Diària/S.N.

La campanya institucional de promoció del valencià de la Generalitat ‘Sempre teua. La teua llengua’, nascuda l’any passat, arribarà a Vila-real de la mà del Bus de la Llengua, que s’instal·larà aquest mes de gener al carrer de la Mare Maria Rosa Molas, entre la BUC i el col·legi de la Consolació, amb tallers i activitats per als alumnes dels centres educatius públics, concertats i privats de la ciutat i que pretén com a objectiu prioritari l’impuls i la promoció del valencià. Normalització Lingüística col·labora amb la iniciativa, que va nàixer el 26 de setembre de 2017 amb motiu del Dia Europeu de les Llengües i que s’estendrà fins a la primavera de 2019 i comença a la Comunitat a Vila-real amb activitats complementàries, com un contacontes, una xarrada sobre la situació del valencià en el sector audiovisual i l’exposició ‘El valencià al cinema’.

El regidor de Normalització Lingüística, Santi Cortells, ha presentat aquesta iniciativa que persegueix afavorir el coneixement i l’ús social de la llengua. “Amb aquestes accions, es pretén incrementar el nombre d’usuaris i els usos en els parlants, i alhora incrementar el prestigi social de la nostra llengua. En definitiva, que ens sentim orgullosos de tenir el valencià com a llengua oficial”, assenyala. Així, el Bus de la Llengua, que no només estarà a Vila-real i que cerca la complicitat d’altres municipis com Castelló, s’instal·larà els 10, 11, 12 i 14 de gener de 2019 a Vila-real, amb cinc tallers de promoció de l’ús del valencià adreçats a diferents cicles educatius i coordinats per dues monitores que acompanyaran els alumnes dels centres de la ciutat en grups de 30. L’alumnat visitarà el Bus els dies 10, 11 i 14, el qual serà la cloenda amb la visita dels últims centresm mentre que el dissabte 12 estarà dirigit a famílies i el públic en general el podran visitar lliurement de 10.00 a 14.00 hores. Per a aquesta jornada s’ha programat també l’espectacle familiar ‘El bagul fantàstic’, a les 12.00, de Rosabel Canós.

bus per la llenguaLa Regidoria de Normalització Lingüística, a més, complementarà les activitats del Bus de la Llengua amb un contacontes en valencià a càrrec de Rosabel Canós paral·lel a les visites dels escolars, adreçat als alumnes de primària com ‘L’Alfarureta’ o ‘Paraules esteses’ i ‘Una de quatre’, ‘A la moda’ o ‘El conte volador’, per a ESO i Batxillerat.

També per als cicles de secundària i batxillerat, s’ha programat una xarrada sobre la situació del valencià en el sector audiovisual, sobretot pel que fa al doblatge i subtitulació, i mostrar aquest camp com una  possible eixida educativa i professional. La sessió, a càrrec de Frederic Chaume, catedràtic del Departament de Traducció i Comunicació de la Universitat Jaume I, tindrà lloc el dijous 10 de gener, a les 12.00 hores, a la BUC. A més, del 7 al 20 de gener, també a la BUC, es podrà visitar l’exposició ‘El valencià al cinema’, cedida per la Plataforma per la Llengua.

Cortells conclou que amb aquesta iniciativa es demostra que “la nostra llengua està viva, però no només en el carrer, sinó també en l’àmbit educatiu, en el cinema i en diverses propostes didàctiques des de la Generalitat i també la Regidoria impulsem, ja que  l’aprenentatge de la llengua ha de ser lúdic, participatiu i amè”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací