El 112 Comunitat Valenciana rep 3.292 de Castelló entre Setmana Santa i Sant Vicent

315

Des del telèfon d’emergències s’han gestionat 28.450 incidents, la major part sanitaris. Entre el 6 i el 18 d’abril s’han atés 50 incendis, 21 d’ells forestals

Actualitat Diària

Des del telèfon d’emergències s’han gestionat 28.450 incidents, la major part sanitaris. Entre el 6 i el 18 d’abril s’han atés 50 incendis, 21 d’ells forestals

Entre el 6 i el 18 d’abril, el telèfon d’emergències ‘112 Comunitat Valenciana‘ ha rebut un total de 125.790 crides que s’ha traduït en la gestió de 28.450 incidents. El 59% (16.791) estan relacionats amb qüestions sanitàries, seguits dels relatius a la seguretat, un 17% (4.830). Per províncies, ha sigut a València on més incidents s’han produït, 13.984, seguida d’Alacant amb 10.798 i Castelló 3.292.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha coordinat l’extinció de fins a 50 incendis durant aquest període. D’ells, 21 s’han produït en terreny forestal sent el de Villanueva de Viver el de major duració en el temps, el que més mitjans ha mobilitzat i major afectació ha produït sobre el territori. El d’Alzira que es va declarar el divendres 14, continua actiu, encara que aquest diumenge es va donar per controlat. 

La resta dels incendis, fins a 29, són de vegetació i no han afectat terreny forestal. La majoria d’ells es van produir el dimecres 12 quan el Centre de Coordinació d’Emergències havia establit el nivell 3 de preemergència per risc d’incendis coincidint amb les altes temperatures i el vent de ponent.

Des del Centre d’Emergències s’ha coordinat un total de 18 rescats i cerques d’excursionistes durant el període de vacances de Setmana Santa i Pasqua, dels quals destaca el diumenge 9 d’abril en el qual van coincidir 5 rescats. 

En aquestes intervencions és freqüent la intervenció de l’helicòpter medicalitzat de la Generalitat per a participar en l’assistència sanitària de les persones que s’extravien o lesionen practicant senderisme o esport en la naturalesa. La falta d’equipament adequat o el desconeixement del terreny solen ser el desencadenant principal dels incidents.

Actuacions del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat 

El dispositiu del Servei de Bombers i Bomberes Forestals va avançar la seua campanya anual per a fer front als incendis forestals al 23 de març en declarar-se l’incendi de Villanueva de Viver i necessitar de l’activació de més recursos dels habituals en aqueix període. 

Des d’aqueixa data el 18 d’abril, els Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat ha efectuat prop de 800 serveis. També han realitzat 50 serveis en preventiu i han participat en unes 9 actuacions de salvament (rescate muntanya, assistència a persones, caiguda d’arbres, etc.). Les intervencions en aquest període dupliquen les realitzades durant el primer semestre del 2022.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací