Educació invertirà més de tres milions d’euros del Pla Edificant en centres docents de Nules

678

Remolar i Garcia han visitat avui les obres els CEIP Lope de Vega, Cervantes i Pius XII, on actuarà la Generalitat

Actualitat Diària

El Director General d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i el Director Territorial d’Educació, Alfred Remolar, han visitat hui juntament amb l’alcalde de Nules, David García, la regidora d’Educació, Rosa Ventura, i altres membres del govern municipal algunes de les obres del Pla Edificant d’aquesta localitat de la comarca de la Plana Baixa.

En concret, han pogut veure la primera de les actuacions finalitzades a la població de Nules corresponents al CEIP Lope de Vega on s’ha reformat l’antic habitatge del conserge per a habilitar-lo com a cuina i menjador, a més també s’ha adequat l’antic menjador com a espai polifuncional. Es tracta d’una actuació que ha comptat amb una inversió de 315.873,05 euros, i que va començar al mes de juliol de l’any 2019.

Per altra banda, també han visitat l’obra del CEIP Pío XII, que finalitzarà en unes setmanes, on s’està construint un gimnàs i una escala d’emergència en l’edifici de Primària per un import de 982.316,32 euros; i del CEIP Cervantes on està previst construir una escala d’emergència, i adequar els banys del personal docent per una quantia de 563.908,18 euros.

Precisament, en aquest centre educatiu han pogut conèixer de primera ma els treballs que s’estan portant a terme després dels problemes detectats en l’estructura de l’edifici de Primària i que endarreriran la finalització de l’obra. De fet, s’està tramitant un modificat del projecte inicial per a incloure els nous treballs.

Davant açò, l’alcalde de Nules, David García, assenyala que “hi ha que fer nous treballs no prevists en el projecte inicial i que comportaran un retràs en la finalització de les obres, no obstant això la conselleria ha estat en tot moment pendent d’aquesta actuació per trobar la millor solució per l’alumnat. La coordinació entre l’ajuntament i la direcció territorial d’Educació ha segut des del primer moment i l’implicació del seu director territorial i la resta de personal tècnic de la direcció territorial ha sigut molt important per a donar solució a aquesta problemàtica”.

El director general d’Infraestructures, Víctor Garcia, per la seua banda destaca que el bon ritme de les obres del Pla Edificant a Nules i agraeix a l’Ajuntament l’esforç que està fent per millorar els centres educatius del municipi, “el treball colze a colze entre l’Ajuntament i Educació de la Generalitat a través del Pla Edificant té un impacte directe entre el nostre alumnat que els xiquets i xiquetes de Nules ja han començat a notar”.

Respecte als problemes detectats en el CEIP Cervantes, el director general explica a més que el Pla Edificant “s’ha mostrat un instrument versàtil per a donar resposta als imprevistos, cobrint totes les noves necessitats que s’han generat”. Així mateix, continua Víctor Garcia, “el treball conjunt amb l’Ajuntament ens ha permés trobar una solució ràpida per a reforçar l’estructura de l’edifici i que l’obra estiga acabada el més prompte possible”.

A més a Nules també s’estan beneficiant del Pla Edificant l’escola infantil de primer cicle Los Gorriones on s’està realitzant una reforma integral amb un pressupost de 470.755,67 euros; i el CEIP Jaume I on en breu conclouran les obres consistents en un gimnàs i una escala d’emergència amb un import de 884.576,93 euros.

Amb tot la Conselleria d’Educació invertirà en els centres educatius de Nules més de tres milions d’euros mitjançant el Pla Edificant en aquesta primera fase.

Davant açò, en les pròximes setmanes el director general d’Infraestructures Educatives i el director territorial d’Educació tenen previst tornar a Nules per a visitar la resta d’actuacions i concretar nous projectes per a la segona fase del

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací