Cultura duplica les ajudes per a la promoció d’activitats de cultura i patrimoni immaterial

715

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha duplicat enguany les ajudes econòmiques per a la promoció de la cultura popular valenciana i el patrimoni cultural immaterial valencià i, per a dur-ho a terme, ha destinat 650.000 euros, el doble de la quantitat assignada l’any passat.

Aquesta convocatòria, publicada hui en el DOGV, va destinada a finançar l’organització d’activitats culturals, per part d’associacions sense ànim de lucre i fundacions privades, que promocionen la cultura popular valenciana i el patrimoni cultural immaterial valencià i que es duguen a terme al territori de la Comunitat Valenciana, amb l’excepció de les que s’organitzen pels centres valencians a l’exterior.

Les activitats subvencionades han hagut de fer-se entre l’1 de juny de 2019 i el 15 de setembre de 2020. L’import que es concedirà per beneficiari, ha de ser com a màxim del 80 % de l’import sol·licitat, quantitat que no pot superar els 32.500 euros.

Són subvencionables, les activitats culturals i artístiques que contribueixen a la investigació, recuperació, promoció, difusió i expressió d’aspectes de la cultura i la història del poble valencià i el patrimoni cultural immaterial valencià, especialment les activitats que incideixen en usos socials, romeries, rituals i actes festius que reforcen la promoció i difusió de la cultura i tradicions del poble valencià, el sentiment d’identitat i continuïtat amb el seu passat.

També s’inclouen les representacions, recreacions, rememoracions o commemoracions d’esdeveniments o personatges, que hagen tingut incidència significativa en la història local o col·lectiva del poble valencià. Així com les activitats, coneixements, pràctiques, usos i tècniques representatives de la cultura tradicional valenciana i les tradicions i expressions orals, com ara proverbis, endevinalles, contes, cançons infantils, llegendes, mites, cants i poemes èpics, sortilegis, pregàries, salmòdies, cançons, representacions dramàtiques, etc.

Altres activitats són les que es dediquen a arts de l’espectacle, com la música tradicional, la dansa o el teatre; coneixements i usos relacionats amb la naturalesa i l’univers, com ara sabers, tècniques, competències, pràctiques i representacions que el poble valencià ha creat en la seua interacció amb el medi natural i tècniques artesanals tradicionals.

El termini de presentació de les sol·licituds és de l’1 al 16 d’octubre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací