Educació invertirà més de 6,5 milions d’euros en les escoles d’Albaida

462

Actualitat Diària

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, s’ha reunit este dimecres amb l’alcalde d’Albaida, Josep Albert, per abordar l’evolució del pla ‘Edificant’, que ja suma més de 6,5 milions d’euros d’inversió per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en la millora de les escoles del municipi. Garcia i Albert han visitat els dos col·legis on es realitzaran actuacions d’ampliació, el CEIP Elías Tormo i el CEIP Covalta.

L’Ajuntament d’Albaida ja ha adjudicat la reforma i ampliació del CEIP Elías Tormo, una actuació amb un pressupost de 4,8 milions d’euros aportat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. L’adjudicació encara no és definitiva perquè està obert el període d’al·legacions. La previsió és que les obres comencen en gener de 2021 amb un termini d’execució de 18 mesos.

A més, una nova delegació d’obres del pla ‘Edificant’, que ha d’aprovar el ple de l’Ajuntament d’Albaida, permetrà ampliar i rehabilitar també el CEIP Covalta, amb una inversió d’1,7 milions d’euros per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha destacat que la inversió de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, de més de 6,5 milions d’euros en els CEIP Elías Tormo i Covalta “és una aposta per modernitzar les escoles d’Albaida, fer-les més accessibles i sostenibles des del punt de vista energètic”.

L’alcalde d’Albaida, Josep Albert, ha insistit en el fet que “estem davant d’una inversió de més de 6,5 milions d’euros entre els col·legis Elías Tormo i el Covalta per a la seua adequació i millora, convertint-se així en la inversió més gran en Albaida en anys”.

Albert ha detallat que la previsió de l’Ajuntament és que les obres del CEIP Elías Tormo “comencen a principi d’any i les del CEIP Covalta, amb la nova delegació de competències, el procés arranque com més prompte millor”.

L’alcalde ha subratllat, respecte a la reforma integral del CEIP Elías Tormo, que aquesta escola “pel que fa a temes de climatització i sostenibilitat serà un dels centres pioners del país en preveure la instal·lació de sistemes d’alta eficiència i plaques fotovoltaiques que ajudaran a reduir costos ambientals i econòmics”.

Al CEIP Elías Tormo es construirà un nou aulari d’Infantil amb sis unitats de 3 a 5 anys, lavabos accessibles des de l’aula i amb una prolongació exterior en forma de pati particular de cada classe i totes les dependències docents necessàries.

A més, en la reunió entre el director general i l’alcalde s’ha acordat que la baixa de 800.000 euros en l’adjudicació de les obres es reinvertirà en altres millores en l’escola.

El projecte inclou la construcció d’un gimnàs de 160 m² dotat de trinquet, galotxeta i frontó i dues pistes esportives a l’aire lliure. L’ampliació també permetrà al centre comptar amb una aula de psicomotricitat.

L’actual edifici del centre es rehabilitarà de forma integral, ja que només es conservarà l’estructura i la façana i tota la resta es farà de nou. S’ampliarà el menjador i la cuina, i s’instal·larà un ascensor per garantir l’accessibilitat.

Les millores també inclouen la renovació de tota la il·luminació i de la xarxa elèctrica així com de la calefacció i la instal·lació d’una nova caldera d’alta eficiència energètica. L’edifici comptarà amb climatització i un sistema de renovació d’aire. També es canviaran totes les finestres. Amb tot açò, junt amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques, es millorarà la sostenibilitat energètica del centre.

Al CEIP Covalta s’ampliaran les dependències docents d’Infantil i es construirà un nou gimnàs. A més, també s’ampliarà el menjador i la cuina, es milloraran les aules de Primària i es redistribuirà l’espai de l’edifici per a crear més banys i una aula d’Educació Especial. L’escola millorarà l’accessibilitat amb la instal·lació d’un ascensor i també la seguretat amb la construcció d’una escala d’emergències.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací