Puig destaca que la internacionalització de les empreses valencianes és un pilar per a sortir de la crisi

586

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el pilar fonamental per a la sortida d’aquesta crisi “serà la internacionalització” de les empreses, una estratègia que, tal com ha subratllat, va portar a la Comunitat Valenciana a exportar l’any passat per valor de més de 30.000 milions euros, i que ha de mantenir-se “fort” en la complicada conjuntura actual.

Així ho ha afirmat durant l’acte de lliurament de les beques de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) a les persones beneficiàries de l’última edició dels programes Ivace Exterior i Ivace Exportació i Ocupació (E+E), en el qual ha participat el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i en el qual s’han lliurat un total de 40 beques.

El cap del Consell ha subratllat que més de “500 joves han gaudit d’aquestes beques durant aquests anys, i el 90% de les persones que han participat en aquesta experiència han trobat treball vinculat a l’exportació i a la internacionalització”.

Així mateix, Puig ha indicat que la Comunitat Valenciana “ha de ser capaç de generar tecnologia i innovació per a situar els seus productes de la millor manera possible i encertar en tots els mercats”.

La Comunitat Valenciana “és una terra oberta, que mira permanent a l’exterior, i ara hem de produir millor i a un preu competitiu”, ha assenyalat Puig en l’acte, que s’ha celebrat en el Centri del Carme Cultura Contemporània.

Convocatòria de 110 beques en 2021

Per part seva, el conseller d’Economia Sostenible ha destacat la “necessitat d’oferir noves oportunitats d’ocupació i especialització” a la població juvenil. “Per això, -ha afegit Rafa Climent- en aquest any tan complex, quan la majoria de comunitats han optat per anul·lar les seves convocatòries de beques, hem volgut mantenir la nostra aposta i hem mantingut la present convocatòria”.

En aquest sentit, ha manifestat que, amb la prudència necessària i sempre tenint clara la seguretat de les persones, s’ha aconseguit incorporar a institucions i entitats per a desenvolupar el programa formatiu en 35 destins d’Europa, per a així garantir la continuïtat d’aquesta edició.

El conseller ha avançat a més que la Conselleria d’Economia “mantindrà la seva aposta en 2021 amb la convocatòria de 110 beques (70 de Ivace Exterior i 40 de Ivace E+E), sempre que la situació mundial ho permeti”.

Formar i especialitzar a la joventut

El Consell ha invertit des de l’any 2015 un total de 10,2 milions d’euros en aquestes beques, de les quals s’han beneficiat més de 500 joves.

Les beques Ivace Exterior i Ivace Exportació i Ocupació tenen, entre altres objectius, formar i especialitzar als i les joves de la Comunitat Valenciana en internacionalització; facilitar una ocupabilitat sostenible i de qualitat a través de la seva inserció en les empreses de la nostra Comunitat, així com col·laborar a dotar-les de personal format i amb experiència en l’exterior i amb aprenentatge de les últimes tendències.

També es persegueix amb aquestes beques la mobilitat laboral, l’impuls de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones i el foment del paper fonamental de la formació professional, no sols com a eina de lluita contra la desocupació juvenil, sinó com a element dinamitzador de la competitivitat.

Aquestes beques estan cofinançades al 91,89% en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la UE a través del finançament del Fons Social Europeu.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací