Educació i Ajuntament de Peníscola acorden ampliar el CEIP Jaime Sanz via el pla ‘Edificant’

495

Actualitat Diària

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, s’ha reunit hui amb l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez Castellà, i amb la comunitat educativa del CEIP Jaime Sanz per presentar-los la solució que ha dissenyat Educació de la Generalitat per tal d’ampliar aquesta escola i acabar amb les aules prefabricades en què estudia part del seu alumnat.

Víctor García ha explicat que “per tal d’accelerar el màxim que siga possible les obres, Educació i Ajuntament hem acordat hui que aquesta intervenció d’ampliació i reforma del CEIP Jaime Sanz s’execute a través del pla ‘Edificant'”. En l’encontre, que ha tingut lloc a la mateixa escola, a més del director general i l’alcalde, han participat tant l’equip directiu del centre com l’AMPA i els portaveus dels diferents grups municipals de l’Ajuntament de Peníscola.

“Després de molts anys hem trobat una solució factible i consensuada amb la comunitat educativa per tal d’ampliar aquesta escola amb una inversió de vora dos milions d’euros per part d’Educació de la Generalitat”, ha destacat el director general, que agraeix “la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola en sumar-se al pla ‘Edificant'”.

En el cas del CEIP Jaime Sanz, es construirà en el mateix centre un nou aulari amb tota una línia educativa nova amb 3 unitats d’Infantil i 6 de Primària i s’ampliarà al mateix temps el menjador i la biblioteca. També es rehabilitaran els patis d’Infantil i Primària.

En la reunió de hui, Educació i Ajuntament de Peníscola han acordat iniciar la tramitació de la delegació de competències de l’ampliació del CEIP Jaime Sanz amb l’entrega al consistori del programa de necessitats educatives que s’han de cobrir. En els pròxims mesos, els tècnics municipals, amb la col·laboració i suport dels tècnics de la Conselleria, redactaran la memòria tècnica de l’actuació.

El calendari que han establit les dues administracions, segons explica Víctor García, és que el procés de delegació de competències “culmine el primer trimestre de 2021 amb l’adjudicació dels fons necessaris perquè l’Ajuntament durant el pròxim any puga licitar i adjudicar la redacció del projecte i iniciar les obres al llarg de 2022”.

Amb la incorporació de Peníscola en ‘Edificant’ seran 42 els ajuntaments de les comarques de Castelló que s’han sumat a aquest pla. Fa pocs dies han entrat en ‘Edificant’ els ajuntaments d’Alcalà de Xivert, Benicàssim, Castellnovo i Traiguera. Els 41 consistoris castellonencs que actualment participen en ‘Edificant’ tenen obres delegades en 66 centres educatius amb una inversió de la Conselleria de 110,5 milions.

El pla ‘Edificant’ d’adjudicació de fons per part d’Educació de la Generalitat per a la rehabilitació, l’ampliació o la construcció de centres públics va arrancar en 2018 amb una dotació inicial de 700 milions d’euros per al període 2018-2022. L’abril de 2019 es va ampliar fins als 1.000 milions i es va prolongar la seua vigència dos anys més.

Actualment són 1.000 milions d’euros d’inversions en set anys, des de 2018 fins a 2024. Van destinats als 1.450 centres docents públics del sistema educatiu valencià i l’objectiu és millorar la situació del 50 % d’aquests. És a dir, que arribe a més de 700 centres.

Ja s’han tancat intervencions per a millorar en quasi el 41 % dels centres educatius. Estem, per tant, a poc més de 9 punts percentuals d’arribar a l’objectiu marcat per a 2024 de millorar la meitat del parc d’infraestructures educatives públiques valencianes.

Actualment, 237 municipis de tot el territori valencià tenen delegades obres del pla ‘Edificant’ per rehabilitar, ampliar o construir 583 centres educatius amb una inversió global per part de la Conselleria que ronda els 797 milions d’euros.

D’aquestes 583 actuacions en destaquen 143 per la magnitud que tenen, bé perquè es tira a terra el centre actual i se’n construeix un altre de nou al mateix solar (40 reposicions de centres), o bé perquè es construeix un centre totalment nou (27 noves construccions de centres) o s’hi fan rehabilitacions integrals i ampliacions que suposen deixar com a nous 76 centres.

A hores d’ara ja s’han conclòs una de cada quatre actuacions delegades en els ajuntaments per a millorar o construir centres educatius. Concretament, 135 de les 583 delegacions estan acabades i més de 50 estan en marxa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací