Educació ha preparat un segon termini perquè els centres impulsen projectes educatius innovadors

359

Enguany la Conselleria ha separat els processos de concessió d’ajudes per a simplificar els tràmits

Actualitat Diària

La consellera Raquel Tamarit ha visitat el CEIP Joan XXIII per a conéixer el programa d’innovació educativa que compta amb el suport de la Conselleria d’Educació i que impulsa aquesta escola de l’Horta Sud, centrat en la sostenibilitat mediambiental.

La consellera ha estat acompanyada per la directora general d’Innovació Educativa i Ordenació, Reis Gallego, i l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó. La comunitat educativa els ha explicat el projecte ‘Obrim els murs de l’aula’. Es tracta d’una aposta per un canvi integral del centre amb l’objectiu de desenvolupar un procés de millora educativa i de l’entorn, formant persones compromeses amb la sostenibilitat a través de metodologies innovadores, cooperatives, amb experimentació i establint connexions amb l’entorn.

Aquest col·legi de Catarroja té una llarga trajectòria de projectes d’innovació educativa i fa dos cursos va desenvolupar el projecte interdisciplinari d’Infantil i Primària ‘Catarroja descoberta’, amb l’objectiu d’incrementar el nivell de cultura i ensenyar valors com la solidaritat.

Així mateix, el departament de Tamarit ha preparat la segona fase de la convocatòria d’ajudes perquè els centres del Sistema Educatiu Valencià sostingut amb fons públics desenvolupen projectes d’investigació i innovació educativa el pròxim curs 2023-2024. La resolució es publicarà en breu en el DOGV.

Enguany, amb la voluntat de simplificar els tràmits de participació per part dels centres educatius, la Conselleria ha separat els processos de concessió d’ajudes en dues convocatòries. Una primera, que ja es va fer en abril, dirigida exclusivament als centres educatius de titularitat de la Generalitat que sol·liciten iniciar un projecte d’innovació i investigació educativa de duració biennal.

La segona convocatòria s’adreça, d’una banda, als centres educatius concertats que inicien, o els donen continuïtat, projectes d’investigació i innovació educativa biennals; d’altra banda, als centres educatius de la Generalitat que implementen el segon i últim any del seu projecte.

La tramitació per a la petició d’aquestes ajudes és telemàtica via l’Oficina Virtual de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport (OVICE) i els centres tenen tota la informació al seu abast en l’apartat web d’Innovació Educativa: http://ceice.gva.es/va/web/innovacion-educacion/projectes-d-investigacio-i-innovacio-educativa.

Amb aquestes ajudes, Educació de la Generalitat impulsa propostes dels centres educatius que promouen la innovació pedagògica, les transformacions curriculars i d’organització dels centres educatius, la implicació de les comunitats educatives i l’impacte en l’entorn social, així com el foment de projectes que, a més, estiguen en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací