Educació anima els joves a partir de 14 anys a aprendre idiomes en les EOI

480

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha iniciat amb el lema ‘Un idioma més, una barrera menys’, una campanya informativa adreçada als joves a partir de 14 anys per a estudiar llengües en les EOI. Es tracta d’informació de servei adreçada fonamentalment a joves que actualment cursen ESO, Batxillerat i FP.

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha explicat que “volem donar a conéixer les EOI a l’alumnat dels instituts i oferir-los la possibilitat d’aprendre més idiomes, fins a 17 llengües diferents, dins de l’ensenyament públic, amb titulacions oficials i reconegudes en l’àmbit estatal, i així ampliar i complementar la seua formació en llengües des de les etapes escolars”.

Trenzano ha continuat: “Existeix la percepció generalitzada del fet que les escoles oficials d’idiomes només són per a persones majors d’edat i això no és així: qualsevol jove, a partir dels 14 anys, pot matricular-s’hi per a estudiar una llengua que siga distinta de la que cursa com a primer idioma estranger en l’ESO, i a partir dels 16 anys poden triar aprendre qualsevol idioma que oferim a les EOI, incloent-hi la cursada com a primer idioma estranger en ESO, Batxillerat o FP”.

L’objectiu d’aquesta campanya informativa és complir el mandat de la Comissió Europea, que és també una aposta del departament del conseller Vicent Marzà, “del fet que qualsevol valencià o valenciana siga competent en les llengües oficials i n’incorpore dues més”, subratlla Trenzano, i continua: “Conéixer llengües obri les portes a altres països, a altres cultures i enforteix el diàleg intercultural. A més, augmenta les possibilitats als nostres alumnes a l’hora de buscar un lloc de treball en el futur i, per tant, aprendre un idioma nou és obrir més possibilitats de futur”.

Més de 84.300 places en 68 municipis

La xarxa de 24 EOI d’Educació de la Generalitat, present en 68 municipis, suma 74 ubicacions diferents entre seus principals i seccions.

Per al pròxim curs a les EOI s’ofereixen més de 84.300 places de cursos per a aprendre fins a 17 llengües: alemany, anglés, àrab, èuscar, francés, grec, italià, japonés, portugués, romanés, rus, xinés, neerlandés, finés, polonés, valencià i espanyol.

El procés telemàtic per a sol·licitar plaça a les escoles oficials d’idiomes està obert al web telematricula.es fins al 28 de juny en fase ordinària, i s’obrirà de nou en fase extraordinària del 15 al 19 de setembre. Es poden presentar, en una única sol·licitud telemàtica, fins a 50 combinacions en les quals estaran indicats l’idioma, l’EOI triada, la seua ubicació (si és la seu principal o la secció), el nivell, el curs i la franja horària que més s’ajuste a les preferències de les persones sol·licitants en un màxim de tres idiomes.

Tota la informació sobre l’admissió per al pròxim curs es pot consultar en el portal web de les EOI (consultar ací). L’oferta inclou cursos de quatre hores a la setmana repartides en dues sessions de dues hores. També existeix la possibilitat de cursos complementaris de dues hores setmanals, de caràcter molt més pràctic.

A més, els centres d’educació Secundària i les EOI poden trobar en l’enllaç (consultar ací) tot el material de la campanya ‘Un idioma més, una barrera menys’: cartells per a imprimir i penjar als taulers del centre, bàners per al web del centre i altres arxius per tal de difondre per les xarxes socials entre l’alumnat i les famílies.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací