Presentats els curtmetratges del segon volum del catàleg ‘Curts Comunitat Valenciana’

518

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, presenta els cinc curtmetratges seleccionats per al segon volum del catàleg ‘Curts Comunitat Valenciana 2021’, amb el qual es pretén promocionar i donar a conéixer la producció anual del curtmetratge valencià en festivals nacionals i internacionals, així com en la indústria audiovisual.

Per al segon volum de ‘Curts Comunitat Valenciana 2021’ s’han seleccionat cinc curtmetratges: un curt d’animació, dos documentals i dos de ficció.

Entre els seleccionats figura ‘Cèrcol a Catalunya’, dirigit i produït per Fran J. S. C. (Francisco Joaquín Sánchez Calvo), un curtmetratge d’animació que va estar en la secció oficial d’Animazine del passat Festival de Màlaga.

En el curt es planteja la possibilitat d’una segona Guerra Civil Espanyola: per a evitar més bombardejos sobre Barcelona, una unitat de l’exèrcit espanyol és destinada per a capturar el líder independentista. Amb ells està José Antonio, un soldat de fèrries creences. Montserrat, una jove i compromesa membre dels CDR de Catalunya, lluitarà amb totes les seues forces per a impedir la missió de José Antonio i l’exèrcit.

‘La burbruja’ està escrit i dirigit per María Trenor; produït per Tacatuca i protagonitzat per Ariadna González i Joan Alamar, amb la col·laboració especial de Tonino Guitián.

La nova producció de María Trenor és un curtmetratge de ficció sense diàlegs, que conta la història de Marina, una jove somiadora amant de la naturalesa que desitja retornar al lloc de vacances de la seua infància acompanyada d’un amic en una pintoresca furgoneta. A pocs passos d’arribar al seu anhelat destí, un succés inesperat posarà a prova el poder de la seua imaginació.

‘La voz queda’ està escrit, dirigit i produït per Laura Pérez Gómez. Es tracta d’un curtmetratge documental històric amb un rerefons autobiogràfic. La pel·lícula indaga en la memòria de tres generacions de dones d’una mateixa família de Requena que trenquen amb el silenci d’una llarga història iniciada el 1939.

‘Sin prisa por llegar a ninguna parte’ és un documental experimental, dirigit i editat per Pepe Sapena, amb veu de Carmen Sapena. Sobre el curt, el seu autor assenyala: “He intentat gravar-me diverses vegades però no m’agrada el so de la meua veu. És per això que li he demanat a la meua germana que pose la seua sobre aquestes imatges”.

‘Cuando haces pop’ està escrit i dirigit per Eduardo Hirschfeld i Kevin Castellano; produït per Inaudita i Maldita Sea, i protagonitzat per María Caballero, Jorge Silvestre i Paula Usero, a qui se li concedeix el Premi Un Futur de Cinema en aquesta edició del festival Cinema Jove. La pel·lícula també competeix en la Secció Oficial de Curtmetratges de Cinema Jove.

‘Cuando haces pop’ és una comèdia negra, juvenil, amb elements musicals i de ‘western’: Alicia i Ruth per fi ixen de Malasaña per a tocar amb el seu grup en un festival. El problema és que s’han quedat tirades enmig del no-res i sense cobertura. La seua única manera d’arribar a temps és pujar al cotxe de Javi, un jove caçador de la zona del qual desconfien.

Dos catàlegs anuals

Per primera vegada l’IVC elabora dos catàlegs anuals de ‘Curts Comunitat Valenciana’, amb la finalitat d’ampliar el nombre de curtmetratges seleccionats i aconseguir una major projecció del curt valencià en els festivals. El primer volum es va publicar al gener i aquest segon es publica al juny.

L’IVC realitzarà la promoció de cada catàleg de curtmetratges durant un període de dotze mesos. En anys anteriors, es publicava un sol catàleg anual amb sis o set curtmetratges.

En el primer volum de ‘Curts Comunitat Valenciana 2021’ figuren dos curts de ficció: ‘La luna, Tomasico y mi abuela’, de l’alacantí Ángel Caparrós, i ‘Stanbrook’, d’Òscar Bernàcer, que va ser guardonat en la passada edició del festival de Valladolid i en la segona edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià.

També figuren dos curts d’animació: ‘Los patos’, d’Ángela Arregui, del màster d’animació de la UPV; i ‘Proceso de selección’, de Carla Pereira, que ha rebut el Premi del Públic en la Secció Oficial d’Animazine del Festival de Màlaga. Carla Pereira va ser també guardonada en la passada edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià amb ‘Metamorfosis’.

Tant ‘Stanbrook’ com ‘Proceso de selección’ van rebre ajudes a la producció de curtmetratges de l’Institut Valencià de Cultura.

En el primer volum del catàleg són presents els documentals ‘Sobre mi familia cuando la pandemia’, de l’alacantí Javier Robles, i ‘Mar nuestro’, dels il·licitans Álvaro López Soriano i Franz Blanco. ‘Sobre mi familia cuando la pandemia’ estarà present en la Secció Oficial de Curtmetratges de Cinema Jove.

Tots els curtmetratges de primer catàleg van participar en l’edició en línia del mercat del Festival de Clarmont-Ferrand, celebrat el febrer de 2021.

Projeccions en Cinema Jove

Els curtmetratges del primer i segon volum del catàleg ‘Curts Comunitat Valenciana 2021’ es projectaren dins del marc de la 36a edició del festival Cinema Jove.

Els curts del segon volum del catàleg de ‘Curts’ es projectaran el dissabte 19 de juny, a les 19.45 hores, al Teatre Rialto. Les pel·lícules seran presentades per les seues directores i directors en una sessió dirigida als equips de les produccions i a la qual s’accedirà només per invitació.

Els curts del primer volum del catàleg ‘Curts Comunitat Valenciana 2021’ es projectaran el diumenge 20 de juny, a les 18.30 hores, al Teatre Principal de València. Les pel·lícules seran presentades per les seues directores i directors en una sessió oberta al públic.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací