Ecovidrio repta de nou als penyistes de Vila-real en festes de setembre i fomenta el reciclatge d’envasos de vidre

Els casals participaran en un concurs per a ser la més sostenible i hi haurà una bàscula gegant el dia 31, el 3 i el 7 de setembre en diferents espais

1076

La campanya de sensibilització ‘La Penya Recicla’ té l’objectiu de conscienciar sobre la importància del reciclatge de residus d’envasos de vidre. Els casals participaran en un concurs per a ser la més sostenible i guanyar diversos premis i hi haurà una bàscula gegant el 31 d’agost, el 3 i el 7de setembre en diferents ubicacions

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, els ciutadans de Vila-real van reciclar un total de 445.379 quilograms d’envasos de vidre.

Actualitat Diària

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vila-real, posa en marxa la campanya de sensibilització ‘La Penya Recicla’ durant les festes patronals de la Verge de Gràcia per a promoure el reciclatge de vidre i la sostenibilitat entre tots els penyistes i veïns.

La iniciativa, que es desenvoluparà durant els dies 31 d’agost, 3 i 7 de setembre, repta a totes les Penyes a participar en el concurs i competir entre elles per a reciclar el major número de kg de vidre durant aquests dies.

Per al desenvolupament del concurs, Ecovidrio col·locarà una bàscula gegant en les següents ubicacions:

– Dissabte 31 d’Agost, en Av. de la Murà (cantonada Carrer Ramón y Cajal).

– Dimarts 3 de Setembre, en C/ Lluis Vives (al costat de la Torre Motxa).

– Dissabte 7 de Setembre, en Carrer Josep Ramón Batalla (cantonada Carrer Exèrcit en la zona Barranquet).

Els festers hauran d’acudir a la bàscula en horari de 12.00 a 16.00 hores per a pesar i reciclar els seus residus d’envasos de vidre. Diversos educadors pesaran els envasos de vidre i portaran el control dels kg reciclats per cadascuna de les Penyes.

A més, una ‘ecopatrulla’ visitarà en aquest mateix horari els locals festers animant que participen en el concurs i reciclen tots els envasos de vidre que generen. Els penyistes i ciutadans que s’acosten a pesar els seus envasos de vidre a la bàscula seran obsequiats amb marxandatge de la campanya. A més, podran pujar les seues fotos més sostenibles a les RRSS amb l’etiqueta #LaPeñaRecicla.

Es tracta de la segona edició de la campanya enguany, ja que l’anterior edició es va realitzar per a les festes patronals de Sant Pasqual. La penya més recicladora durant les festes de maig va ser ‘La Merla’.

Tota la informació referent a la campanya es pot consultar a través de la web www.lapeñarecicla.es i cada penya podrà conéixer en quin lloc del rànquing es troba durant els dies que dura el concurs.

whats_app_LPÑVila_real2019_setem1-01

Dades de reciclatge de vidre a Vila-real

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, els ciutadans de Vila-real van reciclar un total de 445.379 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 8,8 quilograms de vidre.

Respecte a la taxa de contenerització, Vila-real se situa amb una mitjana de 298 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 170 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals.  Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre triturat en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací