Augmenten les vendes de vehicles elèctrics en un 94% durant juny en la Comunitat

Després de Madrid i Catalunya, el territori valencià es queda amb la tercera plaça en el rànquing de vendes d'aquests cotxes

903

Després de Madrid i Catalunya, el territori valencià es queda amb la tercera plaça en el rànquing de vendes d’aquests cotxes

Actualitat Diària

El comparador Acierto.com mostra els avantatges de comprar un cotxe elèctric

En els primers sis mesos del 2019 el número de les matriculacions de vehicles elèctrics s’ha vist augmentat en un 72%, un total de 1.174 unitats venudes respecte al mateix període de l’any anterior, segons les dades de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC). En concret la venda d’aquest tipus de vehicles elèctrics ha augmentat un 28% respecte al mateix mes de l’any anterior.

La Comunitat Valenciana comparteix amb Andalusia situar-se en el tercer lloc en el rànquing de vendes de vehicles elèctrics. Respecte a les vendes de vehicles elèctrics en aquesta comunitat hi ha hagut un augment del 93,75%, en comparació amb juny del 2018. Totes dues comunitats estan dins de les cinc ciutats espanyoles que lideren el rànquing en nombre de vendes de cotxes elèctrics al costat de Madrid i Catalunya. Per a conéixer tots els beneficis que tindrà l’usuari en comprar un cotxe elèctric, el comparador de segurs Acierto.com mostra les millors característiques d’aquest tipus de vehicles.

Quins avantatges té comprar un cotxe elèctric?

Apostar per un cotxe elèctric pot semblar, ara com ara, una difícil tasca pels previsibles inconvenients: el preu (són clarament més cars), l’autonomia i la falta d’infraestructures de càrrega necessàries.

Però entre els molts avantatges amb les quals compta el cotxe elèctric destaca una clara reducció de despeses a llarg termini, que oscil·la en funció del cost del propi vehicle. Això és degut a absència de combustible, de reparacions mecàniques i pagament d’impostos. A més, la reducció de més del 65% de les emissions de gas amb efecte d’hivernacle, que és tres vegades inferior a un cotxe convencional, és un altre dels motius pels quals els espanyols decideixen apostar per aquest ‘nou’ vehicle, més respectuós amb el medi ambient.

Unes altres dels avantatges són les ajudes amb les quals et pots beneficiar per comprar un cotxe elèctric, com el Pla MOVES, dotat amb 45 milions d’euros, amb una ajuda de fins a 5.000€. Per a sol·licitar-la cal ser major d’edat, que l’import del vehicle elèctric siga de menys de 40.000 euros, haver sigut propietari d’un vehicle de més de deu anys d’antiguitat matriculat a Espanya, així com presentar l’últim rebut de l’impost de circulació.

A més, aquests vehicles tenen altres avantatges com la de trobar aparcament amb major facilitat, ja que compten amb l’etiqueta de ‘Zero emissions’ amb la qual no hauràs de pagar per estacionar al carrer i sense limitació horària. Finalment, és possible circular amb ells per les ciutats encara que haja activat algun protocol anticontaminació o beneficiar-se de descomptes específics que existeixen en algunes autopistes.

Quins aspectes cal tindre en compte per a l’assegurança d’un cotxe elèctric

A pesar que les assegurances dels cotxes elèctrics no difereixen massa de la pòlissa que podria tindre qualsevol altre tipus de vehicle, des d’Acierto.com destaquen algunes característiques especials.

Algunes companyies que ofereixen aquest tipus d’assegurances inclouen cobertures destinades a protegir el cable de càrrega (d’un possible robatori, per exemple). Es tracta d’un element costós i que, segons on estiga estacionat el cotxe mentre el carreguem (carrer, pàrquings públics…), pot ser molt vulnerable i no estar cobert en pòlisses convencionals.

En aquest cas, també hem de tindre en compte una altra cobertura a la qual ja estem acostumats a veure en les assegurances de cotxe, però que en el cas dels vehicles elèctrics cobra més importància -si cap-. Parlem de l’assistència en carretera.

A causa de la limitada autonomia que encara tenen els cotxes elèctrics (encara que s’està avançant molt en aqueixos termes, l’autonomia d’aquests vehicles és una de les facetes que són millorables), és important triar una assegurança que compte amb un servei de càrrega in situ de la bateria i assistència per avaria d’aquesta.

Quant pot costar una assegurança de cotxe elèctric?

Fa uns anys, el preu de les assegurances per a aquest tipus de vehicle era una mica més car que una pòlissa per a un turisme convencional. No obstant això, hui dia s’estan igualant els preus i no hi ha diferències significatives entre els tipus d’assegurances dels diferents vehicles. En qualsevol cas, l’increment del preu pot donar-se per les característiques especials que hem comentat en el punt anterior.

Els cotxes elèctrics hauran de fer una mica de soroll

L’última legislació de la Unió Europea que afecta als vehicles elèctrics acaba de revelar que a partir de l’any 2021 els cotxes elèctrics hauran de fer una mica de soroll per a evitar problemes en la seguretat viària.

A pesar que, a priori, això suposava un avantatge (per a ajudar a mitigar els efectes de la contaminació acústica que tant acusen algunes ciutats) s’ha donat la volta a la truita i ara s’ha convertit en un inconvenient ja que hi havia nombrosos accidents pel fet que els vianants no s’adonaven que un cotxe s’aproximava a ells.

Per això, la Unió Europea ha vist oportú que els vehicles hauran de tindre l’alerta fins a una velocitat de 20 km/h i quan vagen marxa arrere.

Després de Madrid i Catalunya, el territori valencià es queda amb la tercera plaça en el rànquing de vendes d’aquests cotxes

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací