Dóna a llum a un bebè sa després de contreure la covid 19 i estar ingressada amb ECMO

493

Actualitat Diària

Ianula Antonio va ingressar a l’Hospital La Fe amb pneumònia bilateral per COVID-19 a mitjan mes de gener de 2021, embarassada de 22 setmanes. Després d’una complicació respiratòria greu va haver de ser ingressada en el servei de Reanimació, on va precisar de respiració extracorpòria per dispositiu ECMO durant gairebé dues setmanes. Gairebé al final de les 37 setmanes de gestació, va néixer Marcus, amb 2.800 grams de pes i bon estat de salut.

Diàriament, durant aquestes setmanes, un equip multidisciplinari format tant per especialistes en Reanimació i Pneumologia com per Obstetrícia i Ginecologia, a més de personal d’Infermeria, passava part dues vegades al dia a la seva família.

Tal com ha afirmat Alfredo Persales, director de l’Àrea Clínica de la Dona de l’Hospital La Fe, “la situació era de risc extrem per la gravetat de la malaltia, les setmanes de gestació, insuficients per a una viabilitat amb garanties de salut, i s’afegia la dificultat de no poder posar-la en posició boca avall per als seus pulmons es recuperessin millor. No obstant això, esperàvem que millorés el seu estat, al mateix temps que fèiem el possible per la seva salut de la mare i el bebè”.

Pilar Argente, directora de l’Àrea Clínica d’Anestèsia i Reanimació de l’Hospital La Fe, ha afegit que “l’equip està format per professionals amb experiència i bona formació en el tractament de pacients amb ECMO, la qual cosa ha fet possible que Ianula hagi tirat endavant”.

Actualment, Ianula té seqüeles degudes a la COVID-19 (molèsties a les cames), però el seu estat general és bo i tant ella com el bebè es troben bé.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací