Onda dedica la jornada de hui dijous als majors dins de les activitats de la Fira 2018

1361

Actualitat Diària

El dijous de Fira d’Onda ha estat carregat d’animació, diversió i molta participació. En la recta final de les festes, les penyes i els majors de la localitat són els protagonistes dels actes programats que han tornat a ser multitudinaris i molt participatius.

La nit de disfresses ha posat la nota de color a un dia marcat per l’homenatge a les persones majors residents en la ciutat. No obstant açò, la programació d’avui ha inclòs actes de tota índole i al matí s’ha realitzat el cercavila de motocultors pels carrers del centre i concentració aa la plaça del Raval de Sant Josep a càrrec de l’Associació Amics del Motoret.

251018 exhibición ecuestre fira d'onda, concejal de Fiestas Ayuntamiento Onda Asensio Blaya y reina y corte FiraA les 11.00 hores, al Pla, s’ha dut a terme l’exhibició eqüestre, que també ha comptat amb una gran afluència de públic i ha deixat boniques imatges sobre l’arena.

El cercavila de la Tercera Edat ha estat encapçalat pels presidents de la Junta de la 3ª edat, la Reina i les dames de la Fira, la Reina Infantil i la seua cort d’honor, que han estat acompanyats per l’alcalde, Ximo Huguet; el regidor de Festes, Asensio Blaya; i altres autoritats. El festeig ha transcorregut des del Pla fins al pavelló Víctor Cabedo, on s’han donat cita uns 1.700 comensals per a degustar la paella que han servit els membres de la Junta de Festes i més de 30 membres del grup de voluntaris local, que com sempre participen altruistament en aquest tipus d’actes en benefici dels veïns d’Onda. A la vesprada, en la residència de la tercera edat ha actuat la rondalla Els Ravalers; al Centre d’Alzheimer ha actuat la ronda Els Moriscos; i al CIM, ball a càrrec de Toni Vissiedo.

L’alcalde Ximo Huguet ha destacat que “és molt emotiu un dia com el d’avui en el qual rendim tribut a les persones més majors que són les que han construït la ciutat que coneixem en l’actualitat. Onda mira al futur per a reinventar-se i construir-se cada dia, avançant amb pas ferm, però també mira amb orgull al seu passat que no haguera sigut possible sense la participació de tota aquesta gent i molta més que ens han portat fins a on estem avui”.

251018 exhibición ecuestre fira d'ondaA la vesprada, la companyia Artea Teatre ha presentat l’Explorateur, 4 màquines autopropulsades i els seus conductors a la plaça d’Espanya, que ha fet les delícies de grans i xicotets amb malabars, equilibris i acrobàcies. El Teatre Mònaco també ha acollit la presentació de Tatuaje, un homenatge a Concha Piquer, a través de les seues vivències, les seues cançons i els seus èxits. A més, els onders han pogut gaudir de bona música amb els concerts del Diluvi i GEM, que no van poder actuar divendres passat, al IV Fest-Onda a causa de les intenses pluges.

A la nit arribarà el torn de les penyes d’Onda. Uns 2000 onders demostraran el seu enginy en el cercavila de Disfresses, que arrancarà a les 23 hores al carrer del Carmen passarà per Sant Miquel, La Safona, Ribesalbes, Montendre i Catalunya, fins a arribar al pavelló Víctor Cabedo. Més de 100 penyes participaran en el multitudinari acte, i molts altres participants individuals ompliran els carrers d’Onda de colorit i diversió, a més de competir per aconseguir importants premis. La gran nit de les disfresses finalitzarà amb un ball amenitzat per l’orquestra Wonder, a la qual seguirà l’actuació de Dj Josvi.

Per a demà divendres, amb la ciutat encarant la recta final de les festes, els onders i visitants podran gaudir d’un encierro de bous braus de la ramaderia Palha que finalitzarà amb l’exhibició de dos bous. Els actes taurins continuaran a la vesprada, després de la solta del colom del 58º Trofeu Magnífic Ajuntament d’Onda de Colomes Esportives, amb l’exhibició dels bous restants del matí i amb les posteriors embolades en la vesprada i en la nit. En el Teatre Mònaco es representarà l’obra Separeu-vós junts de Gemma Miralles i al pavelló Víctor Cabedo tindrà lloc el concert Locos por la música amb Nacha Pop, Seguridad Social, Revolver i OBK.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací