Onda amplia les possibilitats dels veïns en la cerca de treball amb dos cursos de ceràmica

879

El consistori ofereix noves formacions després de comprovar la dificultat de la indústria del taulell a incorporar personal amb característiques concretes

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat al Centre de Formació per a l’Ocupació Monteblanco dos cursos de formació, un en col·locació de taulells de gran format i un altre de producció ceràmica, després de comprovar la necessitat que existeix en la indústria ceràmica de personal amb aquesta formació. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha visitat al costat del tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas, a l’alumnat d’aquestes iniciatives de formació i ha explicat que “des que iniciem les labors de govern, hem estat molt preocupats pels temes d’ocupació, per això, encara que les competències no són municipals, decidim dur a terme tot allò que estiguera a les nostres mans per a millorar la situació de les persones d’Onda. Així, comencem una sèrie de contactes amb les empreses per a dirigir la formació municipal i orientar-la a aquelles necessitats que pogueren tindre a cada moment. En aquest cas, hem pogut constatar que, a causa dels canvis en els formats dels taulells, existeix aqueixa necessitat de personal per a la seua col·locació i començarem aquests cursos per a facilitar l’accés al mercat laboral de la forma més ràpida possible”.

040319 alcalde de Onda Ximo Huguet junto a teniente de alcalde Ayuntamiento visitan cursos cerámicos 2D’aquesta forma, el consistori onder ha començat els dos cursos de ‘Curs de capacitació per a la col·locació de revestiments amb taulells ceràmics de gran format’, juntament amb el de ‘Procés de fabricació de taulells ceràmics per monococció’, que ja es venia organitzant en altres edicions, dins dels programes d’ocupació municipals i així donar resposta a aquesta necessitat que té la indústria ceràmica. Huguet ha indicat que “des del departament de Dinamització Econòmica, hem apostat per oferir oportunitats per a cada onder i avançar sense deixar a ningú en el camí. Per això impulsem aquest tipus d’iniciatives que busquen millorar la vida de la ciutadania i que estan donant els seus fruits, ja que des del 2015, el nombre de persones desocupades ha passat de 3.000 a 1.710, reduint la taxa de l’atur d’un 30% a un 14%”.

El curs de producció compta amb 15 alumnes en aquesta tercera edició i el de col·locació són 10 persones les que es podran beneficiar en la primera vegada que s’organitza. “Cal recordar que tots dos cursos s’han impulsat gràcies a la col·laboració directa que manté el consistori amb les empreses locals i, en aquest cas, amb la patronal Ascer. Hem fet un bon esforç per a dur-los a terme, ja que les companyies ceràmiques demanden persones treballadores que tinguen el certificat que se’ls atorga al final d’aquesta formació, posant de manifest que la col·laboració entre les administracions públiques i les entitats privades és fructífera a l’hora d’afrontar el problema de la desocupació”, ha conclòs Huguet.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací