Cultura promocionarà l’audiovisual valencià en el Festival de Canes

269

A través del IVC publicitarà els professionals, les empreses i les produccions

Actualitat Diària

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), ha obert la convocatòria per a la promoció dels professionals, les empreses i les produccions de l’audiovisual valencià en el Marché du Film del Festival Internacional de Cinema de Canes, que se celebra del 16 al 24 de maig de 2023.

Enguany, l’organització del Marché du Film ha designat Espanya com a invitada d’honor, la qual cosa comportarà un augment del protagonisme i més visibilitat per a l’audiovisual valencià en espais promocionals molt importants, com ho són els programes Goes to Cannes, Animation Day, Cannes Doc, Cannes XR, Cannes Next, ImpACT o Short Film Corner.

En aquesta edició, la participació de l’IVC es durà a terme amb el suport tècnic i logístic de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV), complint així amb el compromís de l’AVAV d’encarregar-se de la promoció exterior de l’audiovisual valencià i dels seus professionals, a través de l’oficina de promoció GloVAL, creada recentment.

En aquesta edició del Marché du Film de Cannes, l’IVC disposarà d’un espai propi gestionat per l’AVAV en la zona Cinema from Spain, dins de l’estand de l’ICEX, perquè les empreses audiovisuals valencianes puguen promocionar o vendre les respectives produccions en aquest mercat internacional, on s’acrediten més de 12.500 professionals de 121 països i on es presenten més de 4.000 pel·lícules i projectes audiovisuals. Així mateix, els exhibidors valencians disposaran d’un estand propi dins del mercat.

L’objectiu de l’Institut Valencià de Cultura i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual és visibilitzar la presència de les produccions i els professionals de l’audiovisual valencià al Marché du Film, per a la qual cosa disposaran d’un espai per a reunions per a ús exclusiu dels professionals valencians. La gestió serà coordinada per l’AVAV, a la qual caldrà adreçar-se en cas que es necessite l’espai.

El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, Francesc Felipe, ha assenyalat que “l’Institut Valencià de Cultura, amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, vol estar present en el mercat cinematogràfic més important del món, amb l’objectiu de donar suport als professionals i les produccions de l’audiovisual valencià en una edició del Marché du Film molt especial per al sector, perquè enguany l’Estat espanyol és el país convidat per l’organització del mercat del festival”.

Francesc Felipe ha recordat que “la nostra participació amb un estand en el mercat de Canes figura dins dels objectius del pla ‘Cultura per a la recuperació’, que preveu la col·laboració amb organismes oficials com l’ICEX, perquè la indústria audiovisual valenciana puga ser present en els mercats i els festivals cinematogràfics nacionals i internacionals que interessen al mateix sector audiovisual”.

El treball coordinat de l’IVC amb l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual en aquesta edició del mercat de Canes és un preludi de la que serà, aviat, la nova oficina de promoció exterior de l’audiovisual valencià GloVAL“, ha destacat Felipe.

Com a material de suport, ja present a l’European Film Market de la Berlinale, l’IVC publicarà en anglés una versió ampliada del catàleg ‘Films from VLC’, destinat als inversors i els compradors internacionals, en el qual figuren les produccions valencianes estrenades al llarg de 2021 i 2022 o aquelles que estiguen en procés de desenvolupament, per tal de facilitar-ne la promoció en el mercat del festival. L’IVC també editarà un vídeo promocional que recull els ‘teasers’ de les produccions valencianes que hi ha en el catàleg.

El catàleg en línia ‘Films from VLC’ i el vídeo de les produccions valencianes presents en el mercat de Canes estaran disponibles en el web de l’AVAV, així com la informació de cada projecte.

Per tal de facilitar el treball de recopilació i maquetació del catàleg, així com l’edició del vídeo, l’Institut Valencià de Cultura difon a les empreses productores inscrites en el Registre d’empreses audiovisuals de la Comunitat Valenciana la informació sobre la participació valenciana en el Marché du Film de Cannes.

Podran participar-hi empreses que tinguen llargmetratges rodats, estrenats o qualificats en 2021 i 2022, i projectes de llargmetratge amb ajudes a desenvolupament de l’IVC en les dues últimes convocatòries. El termini per a presentar les sol·licituds de participació en el catàleg s’inicia el 13 d’abril i conclou l’1 de maig.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací