El PP exigeix que les ajudes per l’incendi de l’Alt Millars arriben directament als afectats

252

Barrachina ha traslladat al Consell les demandes dels afectats per l’últim macroincendi

Actualitat Diària

El Partit Popular de la província de Castelló exigeix a Puig que les ajudes per l’incendi que ha afectat la comarca del Alto Mijares, on s’han cremat 4.700 hectàrees, arriben directament als afectats i que s’anticipe el 100% de la quantia dels danys.

La presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina, trasllada al Consell les demandes dels afectats per l’últim macroincendi que s’ha registrat a la província. “Els damnificats volen que les ajudes els arriben de manera directa, que la Generalitat pose a la seua disposició perits suficients per a realitzar la valoració dels danys i que el pagament de les quanties es realitze mitjançant deslliurament anticipat del 100% de l’ajuda als beneficiaris, siguen persones físiques o jurídiques”, exposa.

“No pot repetir-se el que va passar en els incendis del passat estiu. Les ajudes no poden quedar-se en simples anuncis i titulars, els afectats necessiten respostes urgents per a anar resolent la dramàtica situació viscuda. Els damnificats pels incendis de Bejís i Les Useres encara no han rebut ni un euro i tots aqueixos mesos d’espera corren en contra del futur de tots”, subratlla la líder provincial del PP.

A més, el PP també demanda a la Generalitat que en les ajudes es reculla la necessitat que siga subvencionable el lucre cessant “si de veritat es vol atendre els damnificats”. “Les conseqüències d’una catàstrofe mediambiental com és un incendi, que en aquesta ocasió ha colpejat a la comarca del Alto Mijares, són extremadament negatives, per això es necessiten ajudes suficients i directes per a atendre els afectats”, indica Marta Barrachina.

“La resposta de la Generalitat ha d’estar a l’altura de la situació extraordinària viscuda a la comarca del Alto Mijares. Els afectats han de comptar amb tot el suport de les administracions per a poder afrontar el complex moment que estan vivint. Per això és necessari que tinguen l’assistència de perits amb els quals poder solucionar tota la paperassa i les dificultats que tenen per a realitzar els tràmits”, explica la presidenta provincial del PP.

“La majoria dels municipis afectats són xicotets i els ajuntaments disposen de pocs recursos i mitjans. És una situació que per desgràcia s’ha viscut fa molt poc. El passat estiu es van cremar 20.000 hectàrees en els incendis de Bejís i Les Useres. Molts ajuntaments no tenen recursos per a afrontar els centenars d’expedients. La Generalitat i la Diputació han de ser ara més que mai els aliats d’aquests municipis i dels seus veïns. Les ajudes no poden ser una carrera d’obstacles”, afirma Marta Barrachina.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací