La sisena edició d’Escala a Castelló obri les seues portes

330

Els navilis han atracat en els molls de Costa i de Llevant amb complexes maniobres

Actualitat Diària

La sisena edició d’Escala a Castelló ha obert les seues portes amb l’arribada dels vaixells participants a la gran festa de la mar. Els navilis han sigut rebuts amb salves de canó mentre el públic contemplava les complexes maniobres per a poder atracar en els molls de Costa i de Llevant.

La primera a entrar a port ha sigut la Nao victòria, una rèplica exacta a la nau que va utilitzar Juan Sebastián Elcano per a arribar a les illes de les espècies i completar la primera volta al món per mar.

Després de la Nao Victoria han arribat Le don du Vent, el Äran, el Pascual Flores, la Cervantes Saavedra i el Santa Eulàlia.

També han fet la seua entrada: el ‘cazaminas’ de l’Armada Ribera del Duero, el patruller de la Guàrdia Civil Riu Riaza i l’Albatros de Duanes, al costat del Salvamar de Salvament Marítim i Nova Gaya de la Confraria de Pescadors Sant Pere.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha donat la benvinguda als vaixells participants i s’ha mostrat satisfeta per la celebració d’aquesta gran festa de la mar, que enguany compta amb 11 vaixells i activitats per a tota la família.

A les 18:30 hores s’ha inaugurat també ‘Escala al Mediterrani’ amb les conferències de novel·les històriques, que s’ha celebrat en la planta baixa del RCN Castelló. Els conferenciants han sigut: Sebastián Roa i José Calvo Poyatos.

I poc després s’ha inaugurat en l’edifici morú una exposició de Francis Montesinos.

La previsió meteorològica per a aquest cap de setmana és bona, sol i bones temperatures, per la qual cosa s’espera una gran afluència de visitants.

Els vaixells d’Escala a Castelló

Els vaixells d’Escala a Castelló estan distribuïts de la següent manera:

En el Moll de Costa: la Nao victòria, El veler Pascual Flores, el Pailebote Santa Eulalia i la Goleta Cervantes Saavedra.

En el Moll de Llevant: El Salvamar de Salvament Marítim, l’Albatros de Duanes, el veler Äran, la goleta Le don du Vent, el patruller de la Guàrdia Civil Riu Riaza el ‘cazaminas’ de l’Armada Ribera del Duero.

Les visites als vaixells podran realitzar-se a partir del divendres, 14 fins al migdia del dilluns 17, amb el següent horari: Al matí, de 10.00 a 13.30 hores; a la vesprada, de 15.30 a 20.30 hores (Excepte dilluns que només es podran visitar al matí).

Activitats per a tota la família

El visitant podrà gaudir de moltes altres activitats com el Campament Mariner, la Zona Gastronòmica, el mercat, el Racó Infantil, cercaviles, circ, representacions teatralitzades del ‘nou Món’… Podrà conéixer de prop l’activitat nàutica de vela i piragüisme que desenvolupa el Club Nàutic Castelló. O conéixer com és la vida de la mar dels pescadors de Castelló i, fins i tot, gaudir i degustar algun dels seus productes.

Els Horaris

El Campament mariner, el Racó Infantil i el Mercat mariner romandran oberts d’11.00 a 22.00 hores.

La Zona Gastronòmica, entre les 12.00 hores del migdia i les 00.00 hores de la nit.

A més, al llarg de totes les jornades i de manera itinerant, se succeiran Cercaviles, Animació, Xanquers, Circ itinerant, i Desfilada de soldats.

Cal recordar, que el RCN Castelló també realitzarà activitats d’exhibició en les modalitats de vela i piragüisme enfront del moll de Costa i en la dàrsena interior del Port.

La Confraria de Pescadors Sant Pere, se sumarà a la promoció de les activitats marineres amb activitats com: ‘degustació d’aladroc del Grau’. També realitzarà una subhasta de peix el dissabte a les 11.15, perquè la gent puga conéixer com es realitzen aquests procediments tradicionals. La Confraria promourà visites gratuïtes a l’embarcació pesquera Nova Gaya.

Les ubicacions:

El Campament mariner estarà instal·lat en el moll de Llevant.

El Mercat Artesà estarà distribuït entre el Moll de Costa i el Moll de Llevant. Es podrà accedir de l’un a l’altre envoltant la Marina.

El Mercat Gastronòmic estarà instal·lat en el moll de Llevant.

El Racó Infantil desenvoluparà activitats i tallers durant totes les jornades i estarà situat enfront de l’edifici del Casino, en el Moll de Costa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací