Cultura destina 50.000 euros a incentivar activitats que difonguen el patrimoni

500

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport destinarà 50.000 euros per a subvencionar activitats per a la difusió, promoció i foment del patrimoni de la Comunitat Valenciana, declarat per la Unesco, patrimoni mundial, patrimoni cultural immaterial de la humanitat o inclòs en el Registre de bones pràctiques de salvaguarda.

A aquestes ajudes podran optar ajuntaments, fundacions, associacions i entitats sense ànim de lucre que siguen titulars del bé i/o de l’òrgan de la seua gestió.

Les activitats subvencionables són l’organització de trobades, seminaris i congressos en matèria de patrimoni mundial o immaterial de la humanitat a la Comunitat Valenciana, publicacions l’objecte de les quals siga facilitar informació sobre els béns inclosos en la Llista del patrimoni mundial o immaterial de la humanitat de la Comunitat Valenciana i organització d’exposicions i altres accions de difusió dirigides a afavorir el coneixement del patrimoni mundial o immaterial de la humanitat a la Comunitat Valenciana.

A la Comunitat Valenciana han sigut declarats patrimoni cultural de la humanitat la Llotja de la Seda de València l’any 1996, les manifestacions d’art rupestre de l’Arc Mediterrani en 1998 i el Palmerar d’Elx en el 2000.

I quant a patrimoni immaterial, el Misteri d’Elx en 2001, el Tribunal de les Aigües de València en 2009, la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí en 2011, la festa de les Falles Valencianes en 2016, la Tamborada d’Alzira i l’Alcora en 2018 i la construcció de la pedra seca en 2018.

En el Registre de bones pràctiques de salvaguarda del patrimoni immaterial es va declarar en 2009 el Centre de Cultura Tradicional-Museu Escolar del Projecte Pedagògic de Pusol d’Elx

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací