Mollà aposta per accions “valentes i trasnversals” per frenar el canvi climàtic

707

Actualitat Diària

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha defensat la posada en marxa “d’accions valentes i polítiques transversals capaces de conjugar la transformació de model, productiu i social, en favor de la transició justa”, durant el tancament de l’acte de presentació de l’XI Informe Emissions CO2, elaborat per la fundació Empresa & Clima amb el patrocini de Global Omnium.

Mollà ha destacat el valor dels indicadors, com els desgranats en l’informe, per a encertar en l’estratègia, al mateix temps que ha advocat per “passar de l’anàlisi a l’acció davant els efectes devastadors i irreversibles de la crisi climàtica”.

“No n’hi ha prou amb assumir, teoritzar o calcular sinó que cal actuar global i actuar local”, de manera conjunta i col·lectiva, en matèria de descarbonització de l’economia i eficiència energètica per a fer front a la lluita contra el canvi climàtic, ha assenyalat la consellera.

La titular d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha repassat algunes de les polítiques desenvolupades per l’Administració autonòmica, com l’Estratègia Valenciana contra el Canvi Climàtic i l’esborrany de la Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica, que inclou entre els seus objectius reduir un 40% les emissions contaminants en 2030.

S’ha referit, així mateix, al Decret llei de mesures urgents per a accelerar la implantació de projectes d’energies renovables, una normativa “en favor de l’ocupació verda, de la tecnologia aplicada i de la generació de projectes empresarials que poden convertir a la Comunitat Valenciana en contribuïdor clau al còmput comú d’energia renovable”, ha assegurat.

La consellera ha aprofitat la seva intervenció per a posar la fiscalitat verda en el centre del debat, “una nova fórmula redistributiva de creació de fons per a abordar la transició”.

Finalment, ha explicat el suport de l’Administració perquè “del que avui és un repte, fer oportunitat, i del que avui ens dóna vertigen, fer nous escenaris de reconciliació amb el que fins ara s’ha fet malament”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací