Cultura de Castelló beca a sis artistes per a desenvolupar els seus projectes a Berlín i Barcelona

693

Ruiz destaca que els i les joves seleccionats podran “evolucionar com a artistes en dues escoles de gran prestigi internacional”

Actualitat Diària

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha concedit les beques del program Hàbitat Artístic  als sis artistes castellonencs que podran desenvolupar els seus projectes en residències a Barcelona i Berlín. Aquesta és “una oportunitat de luxe que l’Ajuntament els ofereix per a “evolucionar com a artistes en dues escoles de gran prestigi”, en paraules de l’edil de l’area, quie ha recordat que el resultat dels seus treballs “tornarà a Castelló i enriquirà la nostra oferta cultural i expositiva”.

Així, els sis becats per la Regidoria de Cultura, també “podran participar en les activitats programades en els seus llocs de destí, així com intercanviar experiències i vivències amb la resta de companys que estiguen en les residències” ha expressat Ruiz.

Després de l’estudi revisió dels projectes, la comissió avaluadora, presidida per la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, juntament amb els vocals (Alfonso Ribes, en representació de l’Institut Valencià de Cultura; Alejandra de la Torre, com artista plàstica visual; i Irene Gras, com comissària i crítica d’art) ha sigut l’encarregada de seleccionar els projectes becats d’aquesta edició del programa Beques Hàbitat.

En concret quatre de les beques es desenvoluparan a la residència La Rectoria a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona). Dues d’elles es desenvoluparan d’abril a juny de 2020 i les altres dues de setembre a desembre del mateix any.

Els guanyadors d’aquestes beques han sigut, Lucía Moya Sáez, de Castelló, pel seu projecte de premsa per a la realització de gravats; Ana Beltrán Porcar, de l’Alcora, pel seu projecte ‘Ausencia y anhelo’, que experimenta amb la tècnica d’emfatitzar el dibuix mitjançant l’ús de línies potents sobre materials subtils i translúcids; Lara Ordóñez Aguilar, de Castelló amb un projecte resultant de peces escultòriques i instal·latives treballades, en la seua majoria, amb suport tèxtil; i Ignacio Rosel Clemente, de Salamanca, amb el seu projecte ‘Retrato y futuro’, un projecte fotogràfic que es basa únicament amb retrats frontals i de cos sencer.

Les altres dues beques es desenvoluparan a la residència GlogauAir, Artist in Residence Program de Berlín, una d’abril a juny de 2020 i l’altra de juliol a desembre del mateix any. Els guanyadors d’aquestes beques han sigut Cristina Santos Muniesa, de Vila-real, i el seu projecte ‘Limit 40 minutes,1h 9m dayli average, 1h 54m today’, i Francisco Poyato Pastor, de Madrid, pel seu projecte fotogràfic artístic documental sobre els dos costats del ja inexistent mur de Berlín.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací