Costes invertirá a Vinaròs 500.000 euros per a reparar les destrosses del temporal marítim

719

Les feines se centraran en la zona del Cossis, així com per la reconsctucció d’un tram de la carretera del camí Donzella

Actualitat Diària

Guillem Alsina, alcalde de Vinaròs, ha anunciat aquest dimats que Costes destinarà 500.000 euros per a reparar les destrosses que va ocasionar el temporal marítim del passat mes de gener. En concret les feines se centraran en la zona del Cossis per a refer el pas de vianants malmés per les onades i la reconstrucció d’un tram carretera del camí Donzella totalment desaparegut. D’altra banda, també s’intervindrà a la zona de Cala Punta per a reparar l’escullera, així com la passarel·la de vianants que també ha patit danys considerables.

Les actuacions també es faran a la platja del Fortí amb la retirada de totes les pedres que van arrossegar les onades i la reposició de l’arena, en especial a la zona més propera al port. L’alcalde Alsina, ha destacat que “es tracten d’unes obres molt importants perquè suposaran recuperar el litoral abans de Setmana Santa“. En aquest sentit, ha ressaltat l’atenció de Costes que en les darreres setmanes ha recollit totes les demandes dels municipis afectats pel temporal marítim, entre ells Vinaròs, i ha anunciat que invertirà 4,1 milions d’euros per a tot el litoral de Castelló.

Alsina assenyalava que amb la inversió 500.000 eutos hi ha previst realitzar aquestes obres, que es podrien ampliar fins a altres punts del litoral depenent de com es vaiguen desenvolupant. Segons afegia des de l’Ajuntament s’oferirà la màxima col·laboració possible perquè les feines es puguen executar el més prompte possible.

Reunió amb Costes

Cal destacar que a principis de mes l’alcalde Alsina es va traslladar a Madrid amb la regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, per parlar amb Costes i reivindicar actuacions estructurals al litoral. En la trobada sobretot es va insistir en la necessitat de recuperar el projecte per a la protecció de la platja de Fora del Forat, que inclou la creació d’esculleres, així com la reposició de tota l’arena que s’ha endut la mar.

Per acabar Alsina insistia que aquestes obres puntuals són molt necessàries per recuperar la costa després de l’últim temporal, però afegia cal una actuació integral amb estructures que ajuden a frenar la regressió de la costa i sobretot protegisquen a les persones.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací