Costes inicia les obres de defensa de la platja de Benafelí d’Almassora amb un pressupost de 200.000 euros

719

Els treballs que permetran crear una nova barrera enfront de l’encreuament del camí Catalan i noves aportacions d’arena en el tram central i aposta per la creació de dunes

Actualitat Diària

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha iniciat les obres de defensa de la platja de Benafelí d’Almassora amb un pressupost de 200.000 euros. Es tracta de treballs considerats d’emergència, tal com li va traslladar el subdirector general de Sostenibilitat de la Costa i de la Mar, Ángel Muñoz, a l’alcaldessa, Merche Galí, en la reunió mantinguda a Madrid el mes passat i en la qual també van participar altres representants municipals del litoral sud castellonenc.

La primera edil i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, s’han desplaçat fins a la costa aquest migdia per a supervisar l’avanç dels treballs que permetran crear una nova barrera enfront de l’encreuament del camí Catalans amb el passeig després dels últims temporals. Les aportacions d’arena a les zones més castigades consolidaran les obres de defensa finalitzades a l’octubre de 2017.

Els treballs executats pel Govern dos anys arrere han minimitzat l’impacte dels temporals sobre la primera línia d’habitatges de la costa d’Almassora. No obstant això, el Ministeri es va comprometre el mes passat a realitzar obres d’emergència després de les últimes pluges per a consolidar les obres. Es tracta d’uns treballs que finalitzaran la pròxima primavera perquè la costa estiga en perfectes condicions de cara a la Setmana Santa.

Les màquines han començat les aportacions aquesta setmana, al mateix temps que consoliden una barrera més alta entre les cel·les del tram central de costa. Una vegada garantida la defensa, el Ministeri té previst situar dunes al costat del mur en aqueix espai, igual que les ja executades temps arrere, com a element de protecció i d’acord amb la vegetació característica del litoral mediterrani.

Aquesta actuació se suma a la plantació de 250 cistelles de llavors en el tram de costa confrontant a la biblioteca de Benafelí a càrrec d’UBE Corporation Europe el mes de març passat. Costas entén que consolidar aquestes dunes és fonamental per a protegir el passeig marítim atés que actuen com una barrera natural davant els temporals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací