Consum evita el malbaratament de 6.900 tones d’aliments

576

Actualitat Diària

A través del seu programa Profit de donació d’aliments, Consum ha aconseguit l’aprofitament de més de 6.900 tones d’aliments durant l’any 2019, un 8% més que en 2018, i d’esta manera ha evitat el malbaratament alimentari.

Gràcies al programa Profit de gestió responsable dels aliments i a la labor dels més de mil voluntaris amb què col·labora Consum, es va ajudar més de 50.000 persones, a qui diàriament es van entregar aliments, dels quals el 76% van ser producte fresc, fet que posa de manifest el compromís social de la Cooperativa amb els col·lectius més vulnerables, al mateix temps que permet una dieta més saludable. A més, el programa Profit va evitar que s’emeteren a l’atmosfera 4.400 tones de CO₂, fet que va minimitzar l’impacte sobre l’entorn i va reduir la petjada de carboni, com a part de la política de sostenibilitat de Consum.

La Cooperativa col·labora amb la III Setmana contra el Malbaratament d’AECOC, per a sensibilitzar els seus clients sobre l’aprofitament d’aliments a través de la compra responsable, mitjançant l’emissió de missatges per la megafonia en els seus supermercats.

Des del començament d’este any 2020, Consum ha donat 3.961 tones d’aliments per un valor de 10,5 milions d’euros, com a continuació a la seua política d’aprofitament d’aliments i que, majoritàriament, també han ajudat a pal·liar els efectes de la crisi derivada de la COVID-19.

Este programa consistix a donar a entitats socials, ONG, bancs d’aliments i menjadors socials els productes que Consum retira de la venda, però que són perfectament aptes per al consum, i que són repartits diàriament entre les persones més necessitades de l’entorn pròxim de cada supermercat. Els aliments donats són, principalment, productes envasats de les seccions de carnisseria, xarcuteria, fruites, verdures, alimentació dolça i lactis dels supermercats, però també provenen de les plataformes logístiques i de les escoles de frescos.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací