El Consell comprarà 4 milions de màscares quirúrgiques per a tots els seus centres sanitaris

630

Seran destinades tant a professionals com a pacients dels diferents centres sanitaris dependents de la conselleria

Actualitat Diària

El Ple del Consell ha acordat la tramitació d’emergència per a la contractació del subministrament de 4 milions de màscares de tipus quirúrgic, amb un valor estimat de 2 milions d’euros. Actualment, la utilització de les màscares és una de les mesures més efectives enfront de la propagació del virus, juntament amb la higiene de mans i el manteniment de la distància entre persones.

D’aquesta manera, i a l’espera de tractaments consensuats, una alta immunització de la societat i una vacuna, la màscara és una mesura protectora indispensable per a professionals i població general.

Així doncs, les comunitats autònomes han de disposar de plans de contingència per a fer front a la gestió de situacions d’emergència derivades de l’expansió de la Covid-19, que han de garantir la capacitat per a respondre davant increments importants i ràpids de transmissió.

L’adquisició per tràmit d’emergència està justificada per l’actual situació de pandèmia, ja que a nivell mundial s’incrementa la demanda de protecció de material per a l’abordatge del virus i, per consegüent, s’ha desbordat la capacitat de producció d’aquest material.

Per aquest motiu, i amb l’objectiu de garantir la disposició d’aquests dispositius amb caràcter urgent, es fa necessari la formalització immediata de compromisos amb les empreses comercialitzadores.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací