Condemnat a quasi nou anys de presó per segrestar la seva dona i sotmetre-la a un tracte degradant

537

Actualitat Diària

La Secció Primera de l’Audiència Provincial d’Alacant ha condemnat a vuit anys i nou mesos de presó pels delictes de detenció il·legal, tracte degradant i coaccions a un home que va segrestar la seva dona després d’obligar-la a pujar a un vehicle amb els peus lligats i tapada únicament amb un llençol.

La Sala contempla en l’actuació del penat els agreujants de parentiu i d’haver comès els fets per raons de gènere. A més de la pena privativa de llibertat, la sentència estableix que no podrà acostar-se ni comunicar-se amb la perjudicada durant gairebé 16 anys.

Els fets van començar el 21 de setembre de 2019 en el domicili familiar, quan l’acusat li va llevar a la seva dona les claus de casa i el telèfon mòbil després de descobrir que havia entaulat una relació d’amistat amb un altre home.

Això va obligar la víctima a dependre d’ell o del fill menor de tots dos per a poder entrar en l’habitatge en tornar de les classes que rebia en una acadèmia de perruqueria. Aquesta situació, que es qualifica com a delicte de coaccions, es va prolongar durant una setmana.

Vuit dies més tard, el 29 de setembre, l’home va obligar la seva esposa a baixar a l’aparcament i a pujar al vehicle amb els peus lligats amb una goma i tapada únicament amb un llençol enrotllat al voltant del cos.

Després de sortir al carrer conduint amb una maniobra brusca, la dona va obrir la porta del cotxe, va saltar en marxa i va caure a terra, on va ser auxiliada pels ocupants d’un altre vehicle.

El Tribunal considera que aquests fets són constitutius també d’un delicte de tracte degradant per la forma en què es va produir la detenció il·legal, que mostra que el “veritable ànim de l’acusat” consistia a “sotmetre a la víctima a una especial humiliació”.

El fet que ella estigués únicament coberta per un llençol, sense més roba ni efectes personals i amb els peus lligat prova segons el parer dels magistrats que el maltractador “envileix i avergonyeix” a la seva dona, “la cosifica tractant-la com si es tractés d’un paquet que menysprea”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací