Iberdrola i Total s’alien per a entrar en el mercat eòlic marí danès amb Thor

490

Actualitat Diària

Amb la seva entrada a Dinamarca, Iberdrola reforçaria la seva posició en el mercat eòlic marí del nord d’Europa, on ja opera tres parcs amb una capacitat total de gairebé 1.500 MW: West of Duddon Sands, posat en marxa en 2014 amb una potència de 389 MW en la Mar d’Irlanda; Wikinger, en aigües alemanyes de la Mar Bàltica, en operació des de 2017 i amb 350 MW; e East Anglia One, en aigües del Regne Unit, amb una capacitat de 714 MW.

Iberdrola ha continuat en els últims mesos amb la seva aposta pel segment eòlic offshore: el seu pla inversor preveu la instal·lació de fins a 4.000 MW a 2025 i la seva cartera en aquest segment supera els 27.000 MW. En l’actualitat, el grup manté diversos projectes en fase de tramitació i construcció:

• En aigües franceses, Iberdrola avança al parc eòlic marí Saint-Brieuc, l’entrada en operació del qual es preveu per a 2023. La instal·lació tindrà una potència de 496 MW. Per a aquest projecte, la companyia ha comptat amb la col·laboració de Navantia-Windar al qual li va adjudicar al juny de 2020 el major contracte d’eòlica marina de la seva història per valor de 350 milions d’euros.

• Als Estats Units, a través de Vineyard Wind, avança als parcs marins Vineyard Wind ONE (800 MW enfront de les costes de Massachusetts), Park City Wind (amb una capacitat de 804 MW) i Kitty Hawk (Virgínia).

• A Alemanya, està promovent dues instal·lacions al Bàltic, amb una potència total de 486 MW: Baltic Eagle i Wikinger Süd.

Aquesta posició s’ha vist reforçada en 2020 amb tres operacions que han convertit al Japó, Suècia i Polònia en noves plataformes de creixement en renovables a mitjà i llarg termini:

• Al Japó la companyia ha adquirit la promotora local Acàcia Renewables i acordat una ‘joint venture’ amb Macquarie´s Green Investment Group (GIG) per a desenvolupar la seva cartera eòlica marina de 3,3 GW.

• A Suècia s’ha signat una opció d’adquisició majoritària per a vuit projectes d’energia eòlica marina de la companyia SVO per a desenvolupar 9 GW de capacitat.

• A Polònia, ha reforçat la seva aposta eòlica marina al Bàltic en adquirir el 50% de Sea Wind, amb projectes en cartera de 7,3 GW. Amb aquesta transacció, promouria la creació un hub en la Mar Bàltica, que actuaria com a epicentre de serveis offshore i contingut local per als seus projectes en l’eix Alemanya, Polònia i Suècia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací