Conclou la setmana de la mediació de la Comunitat amb la participació de 40 experts

394

Actualitat Diària

La III Setmana de la Mediació de la Comunitat Valenciana ha conclòs aquest divendres després de la participació de més de 40 persones expertes, professionals i operadors jurídics entorn de 13 accions formatives que s’han dut a terme a Alacant, Castelló, Elx i València.

Aquestes trobades han estat organitzats per les facultats de Dret de les quatre universitats públiques d’aquestes ciutats amb la col·laboració de la Direcció General de Reformes Democràtiques de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

Qüestions com la mediació intrajudicial, la seva inclusió en els serveis de Justícia Gratuïta, la seva relació amb la Procura i l’Advocacia, la seva participació per a pal·liar els danys causats pel COVID-19 o el seu paper en el procés penal han estat algun dels assumptes que s’han tractat en les diferents taules rodones i trobades que també s’han pogut seguir per Internet.

Per al director general de Reformes Democràtiques, José García Añón, amb aquesta III Setmana de la Mediació es pretenia difondre entre operadors jurídics i professionals els avantatges de “la cultura de la pau per a resoldre les controvèrsies d’una manera diferent a la que preval avui, que és la cultura del litigi”.

Per a García Añón, és important ressaltar aspectes de la normativa valenciana, “en la qual som pioners a Espanya, com pot ser la mediació gratuïta” pot tenir un paper essencial per a ajudar a “evitar el col·lapse que té l’administració de justícia de manera estructural i més en aquests moments de crisis per la pandèmia”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací