Compromís, satisfet amb la seua gestió a l’Ajuntament i aposta per revalidar el pacte del Grau després de les eleccions

733

Tant García com Ruiz i Brancal aposten per repetir en la seua candidatura, encara que afirmen que es determinarà en primàries

Els regidors del Grup Municipal Compromís han realitzat un balanç de la seua gestió en l’equip de Govern de l’Ajuntament. Tots ells afirmen que la seua gestió ha sigut innovadora i positiva per a la ciutat, amb precedents que evitaran una volta arrere governe qui governe. Aposten per revalidar el Pacte del Grau després de les eleccions i encara que mantenen que se subjectaran al que diguen les primàries, García, Ruiz i Brancal, estan disposats a repetir.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

Compromís per Castelló també ha fet balanç de quasi quatre anys de legislatura. Ha sigut aquest matí, en una trobada amb els mitjans de comunicació i en el ja clàssic desdejuni que l’agrupació ofereix als periodistes, passades les festes de Nadal. Van comparéixer els quatre regidors de l’agrupació: Ignasi Garcia, Ali Brancal, Enric Porcar i Verónica Ruiz.

Durant la trobada, els regidors de Compromís han parlat d’assoliments, de satisfacció, d’objectius complits i d’accions de canvi que, per a ells, no solament s’ha produït a Castelló, amb el Pacte del Grau, i en la Comunitat Valenciana, amb l’Acord del Botànic; sinó que, a més ha establit unes bases a les quals ja no es pot fer marxa enrere.

Els regidors de Compromís van valorar positivament la gestió global del Pacte del Grau, que estarien disposats a revalidar en la pròxima legislatura; i es van centrar en els assoliments més concrets de les regidories que han representat.

De moment ha sigut sol balanç, perquè la candidatura, van dir, eixirà de les primàries que articulen. Dit d’una altra manera, encara que la rumorologia ja apunta a Ignasi Garcia com a candidat a l’alcaldia per Compromís, l’al·ludit i els seus companys no ho donen encara com a cosa feta i reiteren, una vegada i una altra, que estan subjectes al suport dels seus militants i no solament a ells, sinó als vots de la ciutadania en un procés de llistes obertes.

De qualsevol forma, la qual cosa ha quedat clar és que Enric Porcar, com ja va avançar fa mesos, no repetirà, mentre que, Ignasi Garcia, Verónica Ruiz i Ali Brancal, si estarien disposats a liderar aqueixa candidatura.

Ignasi Garcia va portar les regnes de les intervencions. El vice alcalde de Castelló va ser l’encarregat d’iniciar el discurs, les valoracions de gestió i de donar pas a cadascun dels seus companys. Va qualificar com a encerts els progressos en matèria d’ocupació i ocupació; va enaltir la gestió desenvolupada en matèria de fiscalitat, distribució de la riquesa, iniciatives per a la igualtat de gènere; I també es va referir a les inversions, als Plans Edusi que, gràcies a la gestió realitzada per l’oficina municipal i la persona que la dirigeix, avancen a bon ritme i amb tots els paràmetres correctes.

Garcia també es va referir al Pla General com un dels processos més importants per a definir i identificar els senyals de Castelló.

Porcar: La mijor aposta per l’Educació i el Esport

En el seu discurs, Enric *Porcar va parlar d’Educació i d’Esport. En primer lloc, va destacar que la delegació d’Educació mai va ser tan valorada ni representativa a l’Ajuntament com l’ha fet durant aquests quatre anys. Un període intens en el qual, en col·laboració amb la Conselleria de Cultura i Educació, s’han impulsat innombrables programes. Ací, Porcar va parlar de projectes com l’escola per als menors de tres anys, que ampliarà el nombre d’aules, de Pinta Escola, d’Escola Canta, dels Patis Oberts…

Però també va al·ludir a les fites més importants que han passat: pel Xarxa Llibres, la igualtat educativa, l’oferta d’oportunitats, i els grans projectes en els quals Castelló i la Conselleria tiraran avant els nous col·legis amb el Pla Edificant.

Porcar també va parlar d’Esports, que també és la seua àrea, per a parlar de la millora d’instal·lacions. Va anunciar que s’ha aprovat la instal·lació fotovoltaica en la Piscina Olímpica de Castelló; de les inversions en el Castalia…

Però el més important, va dir, és que Educació i Esport van units de la mà, tant com Esport i Turisme. Finalment, va anunciar el pròxim agermanament de Castelló amb Safané.

Per a Ali Brancal, dels molts temes que ha desenvolupat en la seua gestió, l’habitatge ha sigut un dels més importants i dels quals se sent més satisfeta. És cert, va dir, que des de fora sembla molt més fàcil del que resulta després, des de dins i quan hi ha competències que no depenen directament de l’Ajuntament.

Brancal va parlar també del projecte Decidim i de la Participació Ciutadana; dels programes d’Igualtat, dels quals tenen a veure amb la gestió dels residus.

Ruiz va referir la importància de traure la cultura al carrer per a acostar-la als ciutadans. Es va referir a la millora d’instal·lacions, al projecte de generar el museu de Castelló, de la via Romana del Camí de Villamargo o la restauració del Castell Vell. I posteriorment es va referir al Refugi de la Guerra Civil i a la gestió de Memòria històrica que des de fa poc depén ja exclusivament d’ella.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací