Castelló fabricarà una rèplica d’una Gaiata desmuntable per a promocionar la Magdalena en Fitur

813

Café Quijano, Efecto Pasillo, Nancy Rubias, Macaco i Bertín Osborne, concerts per a Magdalena 2019

El Patronat de Turisme ha apostat per construir una rèplica d’una Gaiata que tindrà 4 metres d’altura i serà desmuntable, per a poder visibilitzar les Festes de la Magdalena tant en Fitur, la setmana que ve, com en altres activitats i fires de caràcter turístic i promocional. La Junta de Festes avançava aquest matí alguns dels Concerts de la Magdalena 2019: Café Quijano, Efecto Pasillo, Nancys Rosses, Macaco o Bertín Osborne.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

L’experiment es va iniciar l’any passat, quan es va aconseguir portar a Fitur una Gaiata Infantil ‘de debò’, per a promocionar les Festes de la Magdalena en la Fira Internacional de Turisme… I no va ser fàcil, perquè a dir dels festers, el Patronat va posar mil i un impediments, va amatgar no autoritzar la despesa… amb que el pressupost era limitat. Però la voluntat de les Gaiates va seguir avant i finalment ho van aconseguir. L’èxit va ser tan espectacular, que després la regidor presumiria d’aquell assoliment com a propi.
Enguany no podia ser menys. Si ja es va portar la Gaiata a Madrid, aquell repte hi havia, almenys, que mantindre’l i, si pot ser, superar-lo.

I est ha sigut l’objectiu pel qual el Patronat de Turisme ha pres la decisió d’encarregar una rèplica de la Gaiata de Castelló. Un monument que, amb quatre metres d’altura, poguera simular millor una Gaiata monumental, i poguera traslladar-se amb major facilitat. Això impossibilita el traslladat de la Gaiata de la Ciutat de la Magdalena 2019, la guanyadora de l’edició passada, però obri altres possibilitats, com una creació que puga muntar-se i desmuntar-se. D’aqueixa forma, una vegada fet el treball, aqueixa ‘Gaiata singular’ no solament podrà desfilar per Fitur, sinó també podrà ser exhibida en altres fires i congressos de caràcter turístic, per a promocionar les Festes de la Magdalena de Castelló.

Ahir ho anunciava en la tertúlia de Castelló Informació el regidor de Festes, Omar Braina. Hui ho confirmava la presidenta de la Junta de Festes, Noelia Selma, qui va remetre per a més dades, al Patronat de Festes.

Així la cosa i, mancant més detalls, s’ignora si serà una rèplica de la Gaiata de la Ciutat d’enguany, si es tractarà només d’un prototip construït per a aquest i posteriors edicions de Fitur. Però el que confirma és que la Gaiata, símbol de la Festa de Castelló lluirà més i millor en la Fira Internacional de Turisme de Madrid.

La presidenta de la Junta de Festes, Noelia Selma, i el regidor de Festes, Omar Braiana, també han presentat aquest matí el fullet informatiu, redactat en dos idiomes, castellà i anglés, que serà repartit en Fitur. S’han realitzat 3.000 exemplars que, al costat de la polsera magdalenera també viatjaran al centre d’Espanya.

I perquè ningú puga dir que s’anuncien a Madrid esdeveniments que no s’han presentat prèviament en la capital de la Plana, Noelia Selma i Omar Braina han donat a conéixer alguns dels concerts, els ja confirmats per a la setmana de festes:

El 27 de març actuarà Café Quijano; el 28 de març, Efecto Pasillo; el 29, Nancys Rubias; el 30, Macaco. Així mateix, el 29 de març, en la Plaça Major actuarà també Bertín Osborne. Els concerts seran oberts i gratuïts i es mantenen també altres activitats com la sessió de Dj’s. Les actuacions tindran lloc en el Recinte de Concerts o en la Plaça Major.

En la Magdalena 2019 s’estan programat actes singulars per a commemorar la 75 edició de les Festes. Es mantindrà la Encesa de Gaiates tal com es coneix i de nou en l’avinguda del Rei.

I l’activitat que també tornarà a l’avinguda del rei serà el Cus Multicolor, que l’any passat va desfilar per Blasco Ibáñez.

Una altra dada informativa facilitada aquest matí és el que es refereix a l’Ofrena a la Mare de Déu de Lledó, el segon dissabte de Magdalena que mantindrà les seues dues sessions, de demà i de vesprada.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací