Compromís juga la seua última carta i apel·la al Pacte del Grau i Ciutadans per a evitar el cessament de Brancal 

1242

La vice alcaldessa diu: “Jo no m’agarre al silló, no més vull fer coses per la ciudat

Compromís busca alternatives d’última hora per a evitar que l’aplicació del Codi de Bon Govern siga aprovat en el ple del dijous. De moment, es reunirà amb els integrants del Pacte del Grau, entre ells el PSOE, que té la clau de la votació, i també mantindrà una trobada amb Ciutadans a tots ells els aportarà ‘la seua documentació’.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària
El Grup Municipal de Compromís, es manté en els seus tretze quant a la no aplicació el Codi de Bon Govern sobre Ali Brancal, que haurà de votar-se en el ple del pròxim dijous. La nova estratègia de Compromís, passa per reunir-se primer amb els integrants del Pacte del Grau, durant la jornada de demà, per a intentar convéncer al PSOE, que vote en contra de l’aplicació, en funció dels arguments que aportaran a la cita.
Però no seran els únics grups als quals apel·larà Compromís, que també ha sol·licitat una reunió amb els regidors de Ciutadans, per a intentar demostrar-los que el Codi ètic no es va pensar ni es va crear per a un cas com aquest, sinó, i ací abunden en els seus arguments, per a un cas de ‘imputació formal’.
Així ho han declarat aquest matí en roda de premsa els integrants del grup Compromís, que aquesta vegada no compareixien en el saló de Plens, sinó en la seua oficina municipal.
Per a Compromís, la situació d’Ali Brancal no té res a veure amb la que va afectar l’ex alcalde Bataller, perquè Brancal, insisteixen, no està imputada ni investigada per un jutge ni per un fiscal.
Una observació que, fins ara, ni PP ni CS comparteixen, ja que una cosa és estar querellat, perquè algú, polític inclòs, present una querella, i una altra molt diferent, estar investigat per un jutge, que és el que succeeix quan comença la instrucció de la causa.
En qualsevol cas, Compromís insisteix i afirma que té arguments i documentació que demostra el que diuen, i és aquesta documentació la que entregaran als seus socis de Govern ja Ciutadans abans del ple del dijous.
El portaveu de Compromís, també ha tornat a insistir que el ple no tractarà el cessament de ningú, ni l’aplicació del Codi, sinó que només marcarà la línia ètica que s’haja de seguir. Això no és el que indica el dictamen oficial de la comissió que s’ha elevat a ple.

Brancal: “jo no m’agarre al silló, no més vull fer coses per la meua ciutat
La vice alcaldessa de Castelló, Ali Brancal, ha respost també als mitjans de comunicació, que sent molta ràbia perquè entén que s’estan malinterpretant les paraules. I aqueixa malinterpretación genera realitats diferents. Això és, que ni el seu grup ni ella han sabut explicar-se fins al moment respecte a l’aplicació del Codi de Bon Govern i als apartats en els quals ells assenyalen que no se senten afectats per un Codi que ells mateixos van promoure des de l’oposició. Brancal ha dit en roda de premsa: “jo no m’agarre al silló, no més vull fer coses per la meua ciutat.
En les seues al·legacions, Compromís al·ludeix a Bataller, que va estar imputat per un jutge i un fiscal, mentre que ara, Ali Brancal només es troba afectada per la querella interposada per un polític del PP. I han deixat caure també que quan la Guàrdia Civil va entrar a l’Ajuntament “i es va portar” a Bataller per a declarar, va ser el mateix Enric Nomdedéu qui va afirmar que no calia aplicar aqueix Codi. Però clar, és que, en aquell cas, Bataller només va haver d’anar a prestar una declaració i en cap cas va ser detingut, ni acusat formalment, i ni tan sols es va obrir una instrucció que poguera afectar-lo amb aqueix Codi.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací