Castelló subvencionarà amb 60.000 euros els projectes culturals d’associacions locals

594

S’amplia el període subvencionable fins als 15 mesos per a les entitats beneficiàries

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat una línia de subvencions a les associacions culturals de la ciutat per al desenvolupament i foment de la cultura a través de projectes. Així ho ha confirmat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, qui ha explicat que la finalitat és “fomentar les activitats culturals que es realitzen en Castelló perquè tinguen un impacte i una projecció major, i d’aquesta manera, augmentar la quantitat i la qualitat de l’oferta cultural de la ciutat i generar també oportunitats laborals”.

Ruiz també ha avançat que “ampliem el període subvencionable perquè moltes entitats han hagut d’interrompre la programació d’activitats a causa de l’estat d’alarma. D’aquesta manera permetem que es reactive la programació i que es desenvolupen nous treballs que saben que podran optar a comptar amb el suport institucional”. Així, els projectes amb què les associacions concórreguen podran haver estat realitzats entre l’octubre de 2019 i el mes de desembre de 2020.

Com a novetat, La tramitació haurà de ser exclusivament telemàtica i es trobarà a la Seu electrònica Ajuntament de Castelló. El finançament total de la convocatòria tindrà un cost de 60.000 euros i s’atorgarà a les associacions sense ànim de lucre que realitzen projectes dintre del període abans mencionat, sempre que reunisquen els requisits establerts en la convocatòria.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació de les bases de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Castelló https://sede.castello.es. Si l’últim dia de presentació fos inhàbil, el termini finalitzarà el següent dia hàbil. La convocatòria amb les bases també es publicarà en el tauler d’edictes i en la seu electrònica del consistori.

Pel que fa als requisits tècnics del contingut del projecte hauran de tenir en compte l’impacte amb relació al públic i la seua diversitat, a més de la justificació i l’aplicació de la perspectiva de gènere en el mateix, i si escau, en el desenvolupament de les activitats. D’altra banda, també es valorarà l’interés cultural del projecte, el seu interés sociocultural i la visibilitat i difusió que puga fer-se’n.

Finalment, una vegada finalitzat el període d’inscripció, la posterior valoració dels projectes, i la resolució de la concessió de les subvencions, les entitats beneficiàries, rebran un únic pagament anticipat corresponent a la totalitat de la subvenció.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací