Almassora culmina el lliurament de beques menjador per a alumnat després de destinar 20.000 euros

648

Les famílies han rebut vals a l’abril, maig i juny degut a la Covid-19

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora ha culminat el lliurament de les beques menjador per a alumnat amb necessitats després de destinar prop de 20.000 euros a aquesta comesa. La regidora d’Educació, Raquel Barberà, ha assenyalat que la iniciativa municipal ha permés atendre a totes les persones beneficiàries amb entre 14 i 19 punts en el barem de la Conselleria d’Educació.

En concret, més de 100 famílies han rebut 40 euros de compra cada mes i la resta han obtingut una ajuda de 50 euros, segons la puntuació de la beca escolar de la Generalitat Valenciana. Els lliuraments s’han materialitzat, amb caràcter mensual, entre el 18 d’abril i aquest dimarts.

L’Ajuntament d’Almassora ha involucrat en aquest temps a dos supermercats locals, A Taula (Cooperativa Agrícola San José) i Más y más, per a les compres de les famílies. “Confiem en aquests establiments per a la gestió directa mensual i el procés ha seguit el seu curs sense incidents, amb normalitat i suposant de gran alleujament per a moltes famílies afectades per la crisi del coronavirus”, segons Barberà.

D’aquesta manera, el consistori va habilitar a l’abril una bústia en el canal de Whatsapp municipal per a rebre les sol·licituds de les famílies, va acarar les dades enviades amb els sis col·legis d’Almassora i va contestar a cada sol·licitud amb la confimació o rebuig de la beca. En cas afirmatiu, va traslladar pel mateix canal les instruccions per a canviar el val en el supermercat de la seua zona escolar per a evitar desplaçaments a altres punts del municipi.

Així, l’Ajuntament d’Almassora, amb l’ajuda de Creu Roja, va derivar els beneficiaris dels col·legis Santa Quitèria, Ambaixador Beltrán i Errando Vilar al supermercat Más i Más. Per part seua, l’alumnat de Germans Ochando, Regina Violant i Cardenal Cisneros va realitzar les seues compres d’alimentació i productes de primera necessitat en el supermercat A Taula de la Cooperativa Agrícola San José.

Taller de Creu Roja

Per part seua, el director tècnic de Creu Roja Almassora, Jordi Medall, i l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, han entregat hui els diplomes a l’alumnat del col·legi Germans Ochando que ha participat en la iniciativa Objectius de Desenvolupament Sostenible. L’espai Darremur Orgànic ha acollit la clausura d’un programa dissenyat per a incentivar als més xicotets a detectar i comunicar manques en entorns millorables.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací