Alerten de l’increment de robatoris de catalitzadors en cotxes i camions a Castelló

662

Les peces contenen pal·ladi i platí de gran valor que després venen en el mercat negre

S. Barberá/Actualitat Diària

Castelló està registrant en les últimes setmanes una gran quantitat de robatoris de catalitzadors en vehicles, tant en cotxes com en camions. Nombrosos tallers de reparació de vehicles han rebut aquestes setmanes utilitaris que els havien sostret aquesta peça, que conté peces de gran valor per a vendre posteriorment. I en alguns casos, hi ha hagut cotxes que li ho han robat fins a dues vegades, després de reparar-ho.

Entre els afectats es troba Laura, una veïna de Castelló, que aquesta setmana va aparcar el seu vehicle al carrer, com feia normalment, un divendres a la nit i en anar a agafar-lo el dissabte al matí, sense cap indici que haguera passat gens estrany durant aqueix període de temps, el va arrancar i el soroll era eixordador. “No sabia si tenia el tub d’escapament trencat o amb alguna fuita estranya. Així que vaig cridar al taller i em van donar cita per a portar-lo el dilluns. Ho vaig deixar i quina va ser la meua sorpresa desagradable quan el mecànic em va informar que m’havien robat el catalitzador. A més, segons em van explicar, ho van fer amb un tall net, pel que sembla amb eines que ja tenen preparades per a això”.

Segons ha explicat Laura a Castelló Informació “la desgràcia no és sol el que et costa la nova peça, que no és poc, però afortunadament m’ho cobria el segur, sinó estar sense cotxe uns dies quan ho necessite per a treballar”.

El catalitzador és una peça del sistema de fuita que serveix per a modificar químicament els gasos i reduir les emissions contaminants. Porta un panell de ceràmica impregnat amb un recobriment de pal·ladi i platí, que són metalls preciosos, i que en entrar en contacte amb els gasos nocius reaccionen i generen gasos nobles o inerts que són menys contaminants. La vida útil és d’uns 10 anys, però els metalls mantenen les seues propietats i es reciclen per a donar-los altres usos.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací