Cabanes mostra la seua disconformitat i torna a demanar a Costes que paralitze l’expedient de Torre de la Sal

675

El ple ha aprovat una declaració institucional per abordar la situació i garantir el futur del poblat marítim

 
Actualitat Diària
L’Ajuntament de Cabanes ha mostrat la seua disconformitat amb la resposta donada per la direcció general de Costes a les al·legacions presentades pel consistori i veïns contra l’expedient obert sobre el poblat marítim de Torre de la Sal. Costes no ha tingut en compte les argumentacions del municipi i propietaris. El ple ha aprovat una declaració institucional en la qual torna a reclamar a la direcció general de Costes que paralitze els expedients que pretenen recuperar per al domini públic el poblat costaner de Torre de la Sal.
En el document els signants mostren la seua disconformitat amb el rebuig de Costes a les al·legacions del municipi i veïns. Així mateix, es torna a reivindicar, per enèsima vegada, la paralització dels expedients i la constitució d’una taula de diàleg on estiguen representats veïns, consistori i Costes amb l’objectiu “d’abordar la situació del poblat marítim i garantir el seu futur”.
Així mateix l’Ajuntament reivindica que Costes facilite als interessats la informació dels expedients de particions de 1975 i 1993. De fet, segons resa el text, “no s’ha pogut constatar l’aprovació de les particions pel fet que la resolució de la direcció general aprovant l’acta i els plans podria tindre la consideració de tràmit intermedi que no finalitze el procediment. Tampoc s’ha pogut constatar que l’acta aprovatòria de les particions s’haja publicat degudament en els butlletins oficials ni s’haja notificat a la totalitat dels afectats“.
Finalment des de l’Ajuntament de Cabanes es reitera el suport a les iniciatives que es presenten en les Corts per a reconéixer la singularitat de Torre de la Sal i els poblats costaners per a garantir la seua pervivència. Així mateix el consistori es reafirma en la seua posició de seguir al costat de veïns, propietaris i en la defensa dels interessos municipals.
La declaració institucional es farà arribar a la direcció general de Costes, a les Corts, al Govern i a les Corts Valencianes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací