Castelló reactiva l’ecoparc mòbil amb el 100% del servei operatiu

604

El consistori estudia la possibilitat d’oferir-lo també en horari de vesprada i d’ampliar els punts de recollida

Actualitat Diària

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ha informat de la reactivació de l’ecoparc mòbil a la ciutat, després de setmanes aturat com a conseqüència de la crisi sanitària. El servei funciona al 100% de disponibilitat i acosta als barris la recollida de voluminosos i residus sensibles per tal d’evitar «l’abandonament irregular i, per tant, la brutícia i els riscs que això suposa, per a la salut i per al medi ambient», com ha informat l’edil.

Garcia també ha avançat que el departament que representa estudia la possibilitat de que aquest servei comence a operar de vesprada per tal de «optimitzar més els recursos, facilitar-ne l’ús a una franja més àmplia de la població i estalviar desplaçaments a la ciutadania» fins a l’ecoparc permanent de la ronda Oest. En aquesta mateixa línia, el consistori aspira a ampliar els punts de recollida. En aquesta mateixa línia, el consistori es planteja l’opció d’ampliar els punts de recollida pròximament.

Així, l’ecoparc mòbil torna a operar de dilluns a dissabte de 7.45 a 10.00 i de 10.20 a 12.30 hores. Cada dilluns, el vehicle de recollida se situarà al costat del Mercat de Dilluns, mentre que els dimarts estarà al parc Geòleg Royo. Els dimecres estarà a la porta davantera del centre comercial El Corte Inglés i els dijous a la plaça del Primer Molí. El vehicle se situarà al passeig Buenavista del Grau els divendres i a l’avinguda Rei en Jaume (davant de l’IES Ribalta), tots els dissabtes.

Cal recordar que els residus que es poden llançar són bateries de cotxe, tubs fluorescents, bombetes, telèfons mòbil inservibles, carregadors i bateries de telèfons mòbils, mobles, estris i residus tèxtils. A més, l’ecoparc també recull piles seques i de botó, oli vegetal i mineral i els materials habituals que se separen als contenidors urbans (vidre, envasos lleugers, paper i cartró)

A banda, el servei a l’ecoparc de la ronda Oest ha operat amb total normalitat des de la declaració de l’estat d’alarma. La ciutadania pot acudir de 9.00 a 14.00 hores i de 15.30 a 18.00 hores de dilluns a dissabte. Els diumenges i festius, la instal·lació obre només al matí. Pel que fa al servei de recollida a domicili, es pot sol·licitar l’assistència del vehicle al telèfon 964 730 115. Aquest recull un màxim de dos estris o mobles vells per usuari i localització.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací