Reduir el frau bancari i les anomalies de ciberseguretat, objectiu comú de l’aliança entre Bankia i Minsait

635

El conveni rubricat entre totes dues companyies té com a objecte desenvolupar, implantar i comercialitzar una solució antifrau

Actualitat Diària

Bankia i Minsait, una companyia de Indra, han signat un acord de col·laboració amb la finalitat de convertir-se en el principal referent enfront de la lluita contra el frau bancari i les anomalies de ciberseguretat. El conveni rubricat entre totes dues companyies té com a objecte desenvolupar, implantar i comercialitzar una solució antifrau, basada en la intel·ligència artificial, capaç de, d’una banda, previndre, detectar i contindre tendències o patrons de frau i, per un altre, la detecció d’anomalies en l’àmbit de la ciberseguretat.

Aquesta solució permetrà optimitzar la seguretat, confiança i experiència dels clients de les entitats financeres i empreses d’altres sectors d’activitat.

El considerable augment del nombre de transaccions en l’entorn digital i la necessitat de dotar de major seguretat a les operacions realitzades en serveis de venda online, pagament contactless o transferències nacionals i internacionals, entre altres, propícia el risc de ciberdelictes com el frau, alguna cosa que constitueix un autèntic desafiament per a entitats financeres i empreses dins del seu entorn multicanal.

L’aliança entre Bankia i Minsait, que implica la combinació d’algorismes, intel·ligència i explotació de dades històriques de totes dues institucions, contempla el desenvolupament d’una solució antifrau amb capacitat de resposta ràpida i de confiança que permetrà abordar els desafiaments presents i futurs en aquest camp. SIA, empresa líder en ciberseguretat adquirida recentment per Indra, aportarà les seues capacitats per a desenvolupar les iniciatives contemplades en el marc de l’acord.

La solució utilitzarà motors de detecció basats en tècniques d’aprenentatge automàtic (Machine Learning), xarxes neuronals amb Intel·ligència Artificial, nivells de processament in-memory computing i la creació de patrons recolzats en coneixement expert sobre activitats fraudulentes.

Cadascuna de les tècniques i algorismes utilitzats té un objectiu específic, com la detecció de patrons de frau ocorreguts en el passat, de patrons de frau no coneguts i de desviacions sobre comportaments esperats, així com de prevenció del frau futur a partir d’un aprenentatge dinàmic en lloc d’unes regles estàtiques. D’aquesta forma, es complementen els motors de regles tradicionalment utilitzats en entitats bancàries.

D’altra banda, l’acord contempla la detecció d’anomalies en entorns de ciberseguretat, aplicant tècniques d’Intel·ligència Artificial i Machine Learning dins d’un context de Big Data, la qual cosa possibilita explotar dades històriques i generar el coneixement necessari per a modelar comportaments i detectar desviacions o accions il·legítimes no esperades. Tot això, permet la reducció del nombre de falsos positius, alguna cosa que afavoreix que els equips tècnics atenguen les anomalies que realment són importants.

Una aposta per la reducció de costos i la digitalització responsable

El resultat d’aquesta aliança té un impacte directe en la reducció de costos operatius en qualsevol entitat bancària o empresa relatius als processos de detecció, prevenció i gestió de frau, mantenint els nivells de frau conegut i reforçant les capacitats de prevenció sobre el frau no conegut.

Un altre aspecte important de l’acord és que es tracta de la primera vegada que es compta amb una solució adaptada al mercat espanyol, però adaptable i exportable a mercats internacionals, que conjumina la intel·ligència, tècnica i coneixement local en una eina antifrau capaç de previndre, detectar i contindre tendències o patrons de frau actuals i futurs. Bankia és la primera entitat financera espanyola que disposa d’un motor analític de detecció d’anomalies que pren decisions en temps real.

Aquest acord reforça la col·laboració que manté Minsait i Bankia en l’àmbit de la transformació digital per a millorar l’experiència i seguretat dels clients de l’entitat financera. La filial de Indra ha finalitzat recentment la implantació d’una solució de vídeo-identificació que facilita el “onboarding digital” o alta mòbil dels clients de Bankia en pocs en minuts i d’una forma senzilla, sense necessitat de desplaçar-se a les sucursals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací