El polp i la sépia, les armes del Grau de Castelló per a reactivar la restauració local

641

Dotze dels principals restaurants del Grau tornaran a unir-se en aquesta iniciativa del 26 de juny al 26 de juliol

Actualitat Diària

Castelló de la Plana ja té preparada una àmplia oferta turística d’allò més atractiva per a conéixer la ciutat aquest estiu en parella, en família o amb amics. I ho fa reactivant un dels seus grans atractius: la gastronomia. Així, coincidint amb l’arrencada estival –i adaptada als requisits de la pandèmia– el Grau tornarà a temptar als paladars més exigents amb dos dels principals fruits de la mar que diàriament arriben a la seua llotja. Una dotzena de restaurants participaran en aquesta cita culinària amb menús entre 25 i 35 euros el plat principal dels quals serà a base de polp i sépia, en arrossos o altres propostes, cadascun al seu estil. Aquest estiu… Castelló, abelleix!

El Grau sense presses però sense pauses, Castelló de la Plana tornarà a ser un dels grans referents del turisme gastronòmic espanyol. I els seus restaurants, readaptant-se a les noves normatives d’higiene i seguretat, es preparen per a acollir el segon gran esdeveniment culinari de l’any després de les Jornades de la Galera, celebrades al febrer.

Del divendres 26 de juny al diumenge 26 de juliol, dotze dels principals restaurants del Grau tornaran a unir-se, un any més, en la VI edició de les Jornades Gastronòmiques del Polp i la Sépia. Aquests restaurants són: Brisamar, Mediterrani, Casa Santiago, Casa Juanito, Casa Lola, Hotel del Golf, El Viarany, L’Ona, La Taverna del Port, La Balena, Nou Escull i Ri&Co Bristró. Cadascun d’ells oferirà un menú –entre 25 i 35 euros– compost per un aperitiu, dos entrants, plat principal de polp i sépia, i unes postres; amb les begudes a part.

Entre les suggeridores propostes podran degustar-se, com a entrants: Caneló de guisat tradicional de sépia, Anticucho de polp a baixa temperatura, Sépia farcida amb clotxines encevitxades, Polp de roca amb all i oli de taronja i julivert sobre timbala de creïlla confitada a l’all, Sorta de sépia amb kataifi farcida de marisc sobre salsa de bolets de temporada, o Bunyol de polp amb salsa oriental. I com a plats principals: Arròs de polp i sépia del Grau amb verduretes (sec, melós o caldós), Arròs del senyoret amb sépia i polp, Rossetjat de carabiner, polp i sépia, Arròs melós amb sépia, carxofes i rap, o Paella de polp, gambó i alls tendres. Temptador, veritat?

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací