Castelló presenta un pressupost de 180 milions per a 2020 destinat íntegrament a pal·liar la crisi per la Covid-19

922

Marco: “Aquest no és el pressupost que ens haguera agradat fer però és el que necessita Castelló en aquests moments”

L’equip de govern de Castelló ha presentat aquest matí el pressupost per a 2020 de 180 milions d’euros destinat íntegrament a pal·liar la crisi per la Covid-19. Així ho han manifestat l’alcaldessa de Castelló, el regidor d’Hisenda i els portaveus de Compromís i Podem en una roda de premsa telemàtica. Aquests comptes estan reorientats sobre les inicialment previstes al febrer d’enguany. Marco ha recalcat que “aquest no és el pressupost que ens haguera agradat fer, però és el que necessita Castelló en aquests moments”

S. Barberá/Actualitat Diària

Un total de 180 milions d’euros és la quantitat destinada per l’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló per al pressupost de 2020. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, el regidor d’Hisenda, David Donate, el portaveu de Compromís, Ignasi García, i Fernando Navarro, portaveu de Podem, han presentat a través d’una roda de premsa telemàtica aquest pressupost de 2020 que portaran demà a la Junta de Govern i presentaran en el Ple del 30 de juliol per a la seua aprovació.

Marco ha anunciat que està íntegrament destinat a pal·liar les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia sanitària de la Covid-19. L’alcaldessa ha afirmat que “aquest no és el pressupost que ens haguera agradat fer, però és el que necessita la ciutat de Castelló en aquests moments”. Ha recordat que en el primer projecte de pressupost que es va presentar al febrer d’enguany (fotografia que obri aquesta informació) es marcaven unes línies que “ens haguera agradat fer, però ens va sorprendre la pandèmia del *coronavirus i vam haver de reorientar-ho tot”. Això propiciarà que es faça més èmfasi en les partides de contractació i en benestar social principalment.

La primera edil ha afirmat que en aquests pressupostos els regidors de l’equip de govern han fet tots els esforços per a reorientar aqueixes previsions inicials per a poder fer front a la pandèmia.

Les línies estratègiques en les quals es basen aquests comptes mantenen l’accent social i en elles es destinaran 14,38 milions d’euros a polítiques socials, la qual cosa suposa un 4,71% superior respecte al de 2019 i un 56% més que en 2015.

També aposta per l’ocupació a través del Pla Castelló Contracta que estarà dotat amb 2,3 milions d’euros, el Pla Inversions de Reactivació Econòmica (Pirecas) dotat amb 1,5 milions d’euros. En aquesta partida es crearà una nova línia d’ajudes dirigides a autònoms, microempreses i pimes i es mantindran els ‘Jornals de Vila’ amb 2 milions d’euros.

Quant als projectes amb Europa per a captar fons municipals, en aquests pressupostos s’impulsaran nous projectes amb finançament europeu amb una inversió de 5,2 milions, al mateix temps que començarà el projecte de substitució de la il·luminació pública, amb una ajuda europea de 7,4 milions d’euros.

Finalment han definit els comptes presentats com un pressupost verd que aposta per les polítiques de sostenibilitat ambiental prioritzant la transició ecològica, s’invertirà en la dignificació dels centres educatius a través del pla de reforma d’escoles a través del Pla Edificant, s’atendrà l’emergència habitacional amb actuacions per a ampliar i millorar el parc d’habitatge social, s’implica en la igualtat d’oportunitats, els drets de la dona i els col·lectius més vulnerables i reactivarà la cultura, l’esport i el turisme.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací