Castelló prepara l’estiu amb una ocupació hotelera de quasi el 70% al maig

278

Un informe de Hosbec revela que durant l’últim mes el 80,5% són turistes d’origen nacional

Actualitat Diària

Durant tot el mes de maig, a la província de Castelló, s’ha registrat una ocupació hotelera mitjana del 68,3%, la qual cosa suposa un increment de 0,2 punts percentuals respecte al mes anterior, que va arribar al 68,5%, segons un informe elaborat per l’Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec). I acaba la segona quinzena de maig amb una ocupació del 67,1%. Això implica una reducció en l’ocupació de 2,6 punts percentuals respecte a les últimes dades registrades.

Procedència dels turistes

El predomini del turista d’origen nacional s’ha mantingut i anota una representació del 80,5% en aquesta ocasió. El 19,5% restant pertany al turisme internacional, encapçalat pel mercat francés amb un 6,6%, seguit pel mercat italià amb un 1,9%, el neerlandés (1,8%), el britànic (1,4%) i, finalment, els mercats polonés i alemany amb un 1,3% i 1,2% respectivament. La resta dels mercats emissors no superen en cap cas l’1% de representativitat a la província de Castelló.

Per a la primera quinzena de juny, els hotels de la província de Castelló preveuen un volum de reserves per damunt del 64,6%, esperant poder superar aquesta dada amb les reserves d’última hora com és habitual.

El president de Hosbec, Fede Fuster, ha valorat amb optimisme aquestes dades i considera que l’ocupació hotelera al juny estarà en aqueixos valors similars o fins i tot superiors a 2019 a la vista de les bones previsions, la millora considerable de la climatologia i el repunt de reserves de cara als caps de setmana. Fuster recorda que “en aquests moments els nostres objectius no passen per batre rècords, sinó per consolidar els mercats i la demanda, recuperar una rendibilitat que permeta esbandir part de les pèrdues dels anys de la Covid i les seues conseqüències, i garantir una activitat turística en un marc de sostenibilitat tant mediambiental com econòmica i social”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací