Castelló garanteix el bon manteniment de la calefacció als centres per facilitar la ventilació

401

Actualitat Diària

La regidoria d’Educació ha informat als centres de què s’ha de garantir la ventilació de les aules com marca el protocol per fer front a la situació sanitària provocada per la Covid-19. Així mateix, l’Ajuntament de Castelló va emetre anit l’ordre per tal que les escoles engeguen la calefacció a les 6.00 hores del matinada, una pauta que es mantindrà perquè les aules estiguen a una temperatura adequada quan l’alumnat hi arribe,

D’aquesta manera, Francesc Mezquita ha visitat el CEIP Juan G. Ripollès per comprovar que els sistemes funciona i durant la setmana visitarà altres centres de la ciutat. “Cal recordar que per a complir amb les recomanacions sanitàries de ventilació a les aules, hem d’assegurar una temperatura correcta també i per això estem posant a punt tots els sistemes de calor i reparar aquells que donen problemes”, ha apuntat l’edil.

Mezquita també ha reiterat “agraïment a la comunitat educativa de Castelló per l’aplicació de les pautes i mesures de seguretat que estan permetent l’educació presencial” i ha recordat que “juntes i junts farem possible una tornada segura a les aules”.

Així doncs, el personal municipal ha resolt les incidències puntuals que han sorgit durant el matí de manera immediata. El personal tècnic ha anat a les escoles que han informat d’aquests problemes i els han solucionat ràpidament. Mezquita ha informat que els tècnics visitaran els centres de la ciutat durant tota la setmana per garantir el correcte funcionament.

Cal recordar que, com informa la Conselleria d’Educació, la ventilació natural és la mesura que s’està prenent arreu d’Europa com a la més eficaç. En eixe sentit, les finestres s’han d’obrir cada 25 o 30 minuts durant tres o cinc minuts.  A més s’ha de realitzar una ventilació creuada aprofitant els canvis de classe o els descansos. Així mateix, la calefacció pot estar encesa durant el temps que es considere oportú, ja que cap protocol diu el contrari.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací