Castelló és la província valenciana on més ha pujat el preu del vehicle d’ocasió

678

Actualitat Diària

El preu mitjà del cotxe d’ocasió s’ha situat en 14.919 € a la Comunitat Valenciana aquest tercer mes de l’any, la qual cosa significa una pujada del 1,3% respecte al mes anterior, segons mostren les dades de coches.net, el portal de motor líder a Espanya. A nivell nacional, el preu mitjà ha aconseguit els 15.888 euros, la qual cosa representa una pujada del 2,2%.

Així mateix, segons les dades facilitades pel IEA (Institut d’Estudis d’Automoció) al març s’han venut un total de 121.854 cotxes d’ocasió, la qual cosa representa una caiguda de més del 30% respecte al mes anterior, mentre que en Comunitat Valenciana el nombre de vehicles venuts ha estat 13.026.

El preu mitjà d’oferta puja en gairebé totes les CCAA

El preu mitjà d’oferta del vehicle d’ocasió ha pujat en la majoria de les comunitats autònomes durant el mes de març. Les úniques CCAA que han vist disminuir el preu dels seus VO han estat 3: Canàries (-0,5%), Cantàbria (-1,1%) i Múrcia (-0,7%).

La resta de CCAA han vist augmentar el seu preu mitjà. Castella i Lleó, amb un preu mitjà de 17.351 euros, se situa com la comunitat més cara per a la compra d’un vehicle d’ocasió al març, seguida de País Basc (17.235 €) i de Catalunya (16.916 €). En l’extrem oposat, Balears (13.625 €), Cantàbria (13.733 €) i Extremadura (13.838 €) són les comunitats que registren un preu més econòmic.

Entre les províncies valencianes, aquelles que registren un preu mitjà del vehicle d’ocasió més elevat són València (15.325 €) i Alacant (14.734 €). Per contra, aquella que reflecteix un preu més assequible és Castelló (13.716 €). Totes elles han vist augmentar el preu mitjà d’oferta respecte al mes anterior, sent Castelló la província on més ha pujat, +3,1%.

Els vehicles dièsel continuen copant l’oferta

Del total d’oferta de VO, el 58,4% dels anuncis del mes de març corresponen a vehicles dièsel. És cert que continuan sent el gruix de l’oferta, però cal assenyalar que fa només un any aquesta respresentaba més del 67,9% del total.

Els vehicles de gasolina copen ja el 39,4% del total de l’oferta de VO en coches.net, gairebé 9 punts per damunt que fa un any. Destacar que l’oferta d’elèctrics i híbrids s’ha situat aquest mes en el 2,1% del total.

Si ens fixem en l’oferta segons l’antiguitat, veiem que els vehicles de menys de 5 anys

ha representat més de la meitat del total de l’oferta de VO (53,1%). Dins d’aquesta franja d’edat, els cotxes de menys de 3 anys han sumat fins a arribar al 34% del total. Els vehicles amb 4 i 5 anys d’antiguitat han sumat el 19,1% restant.

La resta d’oferta de VO s’ha repartit entre els cotxes amb més de 6 anys (19,3%) i els de més de 10 anys, amb un 27,6% del total.

Si tenim en compte el quilometratge, el nombre de vehicles d’ocasió oferts a la Comunitat Valenciana amb menys de 20.000 km han representat el 19,2% del total de l’oferta. Si sumem tots els de menys de 80.000 km, veiem que aquesta puja fins al 48,1%. La majoria correspon a cotxes amb més de 80.000 km amb un 51,9%, sent els de més de 100.000 km els més nombrosos, un 41,2%.

Quant als models més oferts a la Comunitat Valenciana, aquest mes de març el Top5 ho formen: el VW Golf, el BMW Sèrie 3, Ford Focus, el Seat León i el Opel Astra.

Vendes en la Comunitat Valenciana

El nombre de vehicles d’ocasió venuts al març a la Comunitat Valenciana ha estat de 13.026. En la seva majoria han estat models dièsel (el 55,6%) i cotxes amb una antiguitat superior als 10 anys (53,8%). Les vendes dels models gasolina han representat el 43,1% del total.

Els supervendes aquest mes en aquesta CC.AA. han estat el Ford Focus, el Renault Mégane, Volkswagen Golf, el Seat Eivissa i el Fiat 500.

Marcel Blanes, responsable de relacions institucionals de cotxes.net: “Després de veure’s truncada la bona inèrcia que portava la venda de VO a principis de mes per causa de l’aturada radical que està suportant el sector, les vendes en el mercat d’ocasió també cauen i el fa per sobre del 30%.

L’augment del 2,2% en el preu mitjà d’oferta, és conseqüència de la bona posició observada en les vendes de VO en general i especialment pel VO jove a principis de mes.

Interessant comentar que si ens fixem en la demanda, la majoria dels usuaris es decanten per turismes (74%) enfront del 26% que ho fa per SUV o tot terrenys, la qual cosa marca un canvi de tendència.

Esperem una ràpida reactivació del mercat després d’aquest confinament i confiem a tenir plans per a incentivar la compra de vehicles tant nous com de VO”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací