Castelló dinamitza el projecte ‘Rutes de l’Aigua’ per a posar en valor els espais singulars de la Marjaleria

540

Actualitat Diària

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló impulsarà inversions en actuacions de conservació i protecció ambiental per a afavorir una reactivació econòmica sostenible i productiva de la ciutat. La Regidoria ja tramita l’elaboració d’un projecte sobre Rutes de l’Aigua, una iniciativa que contempla la posada en valor d’espais singulars de la Marjaleria.

La covid19 tindrà unes conseqüències econòmiques i socials molt importants en la nostra ciutat i des de l’Ajuntament hem de ser àgils per a implicar-nos en la reactivació productiva. En aquest sentit, la transició ecològica és una oportunitat per a impulsar nous sectors, reconduint l’obra cap a la conservació ambiental, mantenint el nostre territori i avançant cap a un model econòmic i de ciutat més sostenible”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que subratlla que, en aquesta direcció, la Regidoria “treballa en diversos projectes dins de les Rutes de l’Aigua per a espentar l’economia des del dia després de la crisi sanitària en aqueix horitzó verd”.

La inversió en Rutes de l’Aigua és una de les actuacions de conservació ambiental que contempla la Regidoria en el pla de reactivació davant la covi19 de Castelló en Verd. El seu objectiu és posar en valor diversos espais que conserven brolladors característics de la Marjaleria generant itineraris educatius i divulgatius. El departament de Fernando Navarro inicia els primers passos per a elaborar un projecte que establisca les condicions per al desenvolupament de les Rutes de l’Aigua.

Comprendrà dos propostes; la primera determinarà les parcel·les més adequades per a la seua restauració a l’entorn d’un dels principals brolladors de la Marjaleria com l’Ullal de la Comare, que serà el punt de partida de les Rutes de l’Aigua, i la segona abastarà el conjunt de la infraestructura verda assenyalant les zones més característiques d’aquesta.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací