Castelló crea un carril d’ús exclusiu per a ciclistes en l’avinguda Chatellerault

579

L’objectiu és millorar la seguretat viària tant dels ciclistes com dels vianants

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Mobilitat Sostenible, ha iniciat aquest dilluns els treballs per a transformar la via de ciclovianants de l’avinguda Chatellerault en un carril bici d’ús exclusiu per a ciclistes millorant així la seguretat viària i dels vianants en la zona, així com a l’entorn de CEIP Censal. L’actuació ampliarà la xarxa ciclista d’ús exclusiu de la ciutat de Castelló amb un nou carril únic des de l’avinguda Borriana (encreuament amb carrer Herrero) fins a la rotonda de l’avinguda Chatellerault.

La reconversió en carril bici exclusiu permetrà a més ampliar el tram de vorera lliure pel qual poden circular els vianants. “És una actuació amb la qual no sols millorem la infraestructura ciclista de Castelló dotant a la ciutat d’un nou carril, assegurança i de qualitat, per a ús de ciclistes, sinó que també aconseguim millorar la seguretat a l’entorn d’una infraestructura educativa per la qual passava la via de ciclovianants”, ha indicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. Es tracta a més d’una actuació en línia amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Castelló.

“Des de Mobilitat Sostenible estem treballant per a afavorir el trànsit cap a un model de ciutat més sostenible, projectant nous carrils bici i impulsant l’ús de serveis com Bicicas i el bus urbà, perquè els desplaçaments per Castelló siguen més saludables i eficients”, ha destacat Ribes. L’edil de Mobilitat Sostenible recorda la importància dels mitjans de transport alternatius com la bicicleta i l’aposta de Castelló per ampliar la xarxa ciclable, que ja frega els 100 quilòmetres.

La nova actuació consisteix en l’habilitació d’un nou carril bici d’ús exclusiu en el costat parell de l’avinguda amb una amplària de dos metres des de l’avinguda Borriana-carrer Herrero fins a la rotonda de l’avinguda Chatellerault. A més, es col·locaran plataformes adaptades a ciclistes en les parades d’autobús.

Aquestes mesures es prenen d’acord amb els plantejaments del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Viària 2016-2024 i buscant l’equilibri entre l’aparcament, la intensitat de trànsit de vehicles i les necessitats per als vianants i ciclistes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací