Castelló anuncia un paquet de mesures preventives per a reduir el risc de contagi de coronavirus

741

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló ha acollit aquest dijous una tercera reunió de la comissió municipal de seguiment del coronavirus constituïda el passat 20 de febrer amb l’objectiu d’analitzar la situació i prendre mesures de precaució i contenció. En la taula de treball han participat les àrees de seguretat pública, mobilitat, salut pública, benestar social, educació, esports, cultura, festes i turisme. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha comparegut en roda de premsa per a anunciar les mesures temporals propostes per la comissió per a la seua aprovació en la Junta de Govern Local extraordinària de demà.

“Es tracta d’un paquet de mesures de caràcter preventiu i pensades per a reduir el risc de contagi i que s’emmarquen en el Pla de Contingència municipal”, ha explicat. En primer lloc, es proposa la suspensió de tots els permisos d’ocupació de via pública per als pròxims quinze dies. L’alcaldessa ha explicat que aquesta mesura va dirigida a “qualsevol activitat que estiguera programada més enllà de les pròpies festes de la Magdalena”, ja que les referents a les festes ja havien sigut suspeses en la Junta de Govern extraordinària del dimecres. També, s’ha proposada la suspensió durant quinze dies totes les activitats de l’Ajuntament de Castelló que suposen la concentració de veïns i veïnes de la ciutat.

Entre les mesures proposades està també el tancament dels centres municipals de persones majors, en concordança amb la instrucció de la Generalitat de tancar els Centres Especialitzats d’Atenció a Majors (CEAM), garantint els serveis necessaris i bàsics per a les persones majors, segons ha explicat Marco. També es contempla el tancament al públic de biblioteques, el planetari i les instal·lacions esportives de Castelló.

Així mateix, està previst reforçar la neteja en el transport públic i es recomana que es limite la seua utilització, en la mesura que siga possible, per part de la població dels grups de risc. També ha anunciat, en aquest paquet de mesures que haurà de ser aprovat en junta de govern, que s’augmentarà la neteja en parcs públics i instal·lacions de jocs infantils a la nostra ciutat.

Presència policial

Quant a seguretat, Marco ha anunciat que s’incrementarà la presència policial “perquè es complisca el decret de suspensió de les festes de la Magdalena”. L’alcaldessa ha explicat que aquesta mesura va dirigida al fet que “no hi haja cap persona que individualment o col·lectivament inste o convoque a altres veïns i veïnes” a assistir a actes massius en contra del decret de suspensió de les festes. “Tindrem major presència policial perquè es complisca aqueix decret i la llei de salut pública”, ha insistit. L’incompliment d’aquesta llei, ha advertit, comporta importants sancions econòmiques.

Des de l’Ajuntament de Castelló, es tindrà també “especial cura” perquè es procedisca al desmuntatge de les instal·lacions de festes.

L’alcaldessa de Castelló ha apuntat, finalment, que s’ha instat a l’administració municipal que agilite totes les ajudes per al col·lectiu fester quan estiga aprovat el pressupost municipal i que ajude en la tramitació d’una altra mena d’ajudes que puguen reclamar-se d’altres administracions.

Marco ha explicat que es tracta d’un paquet de mesures de caràcter preventiu. “Com a ajuntament, tenim la responsabilitat de prendre mesures per a tractar de reduir el risc de contagi a la nostra ciutat”, ha afirmat. Finalment, l’alcaldessa ha apel·lat a la “responsabilitat individual i col·lectiva” de tota la ciutadania per a actuar pensant en l’interés general. “Procedim amb serenitat, prudència i sentit comú”, ha recalcat.

Marco ha apuntat que, periòdicament, es revisaran les mesures adoptades per a avaluar la seua efectivitat i determinar la seua duració, sempre en funció de l’evolució de la situació sanitària. 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací