Educació suspén de moment els viatges, intercanvis i pràctiques de FP en hospitals

653

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha informat hui a les direccions dels centres educatius de les mesures dutes a terme per indicació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, sempre seguint criteris estrictament tècnics, sanitaris i de salut pública, per a la prevenció i contenció del COVID-19 en l’àmbit educatiu de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, se suspenen tots els viatges escolars previstos fora de la població on estiguen situats els centres educatius que els hagen programat.

Així mateix, se suspenen els intercanvis de professorat i d’alumnat, així com les estades formatives de tots els nivells educatius, que estigueren previstos.

Pel que fa a la realització d’excursions escolars d’àmbit local, els centres educatius hauran d’estar autoritzats per l’àrea de salut pública de la qual forme part el centre educatiu corresponent. També se suspenen les pràctiques en centres sanitaris de l’alumnat que està cursant el mòdul de formació en centres de treball (FCT).

Pel que fa als CEFIRE, centres de formació del professorat, s’ajornen totes les accions formatives presencials per al professorat, i en les activitats formatives semipresencials per al professorat es mantindrà la part que es realitza en línia.

Cal recordar que, en el cas que en un centre educatiu algun membre de la comunitat educativa presentara símptomes característics de la malaltia i haguera estat en una zona de risc, o exposat a un cas confirmat de COVID-19, hauria de contactar amb el número de telèfon habilitat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública 900 300 555 i informar-ne. Els serveis mèdics li diran com s’ha d’actuar.

Si arriba el cas i es confirmara que una persona membre de la comunitat educativa donara positiu en COVID-19, el departament de Salut Pública es posaria en contacte amb la direcció del centre i s’establirien les mesures que s’hi haurien d’adoptar de manera immediata.

L’UJI suspèn les practiques sanitàries de l’estudiantat

D’aquesta manera, la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI, seguint les instruccions de la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha suspès les practiques sanitàries del seu estudiantat a qualsevol centre sanitari de la Comunitat Valenciana davant l’evolució de la ja denominada pandèmia del coronavirus COVID-19. Aquesta suspensió es mantindrà fins que la situació aconselle tornar a la normalitat.

La suspensió de pràctiques implica a l’alumnat de graus i d’algun màster vinculat a Medicina, Infermeria i Psicologia. En total, 675 alumnes de la Facultat de Ciències de la Salut.

Així mateix, el comité de crisi pel coronavirus de l’UJI ha acordat dijous 12 de març suspendre, pel moment i fins que la situació ho permeta, les classes del programa formatiu de la Universitat per a Majors, amb efectes a partir d’aquesta mateixa vesprada.

Entre altres activitats, la universitat pública de Castelló ha ajornat la celebració del quinzè aniversari de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, que es realitzava avui a la Universitat de València i el IV Premi de Publicitat previst per demà divendres 13 de març.

La Càtedra Ciutat de Castelló de l’UJI també ha comunicat la suspensió de les conferències organitzades per al mes de març, en concret el dia 12 amb José García Montalvo sobre big data; el dia 23 amb l’humorista Carlos Latre i el dia 27 amb Mikel Tapia Torres sobre mercats financers. Així mateix, l’ESTCE ha decidit ajornar la Fira d’empreses 2020 prevista pel 25 de març i la Càtedra de Facsa de Gestió Integral de l’Aigua ha ajornat la celebració del Dia Mundial de l’Aigua previst per al 26 de març.

Per últim, l’UJI ha decidit ajornar les Jornades d’Investigació de la Facultat de Ciències de la Salut, previstes per a l’1 i 2 d’abril; la fira científica Firujiciència prevista per al 2 d’abril i la jornada de Portes Obertes en Família que havia de celebrar-se el 3 d’abril.

Aquestes decisions formen part de les mesures preventives que ajuden a pal·liar la situació, a ralentir l’avanç de la pandèmia i a vetlar per la salut de l’estudiantat, pacients, professionals sanitaris i de la població en general.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací