Onda promou el valencià al Mercat Municipal repartint cartells per als productes més comuns

973

Badenes: «Al mercat es parla habitualment en valencià, ara volem promocionar el seu ús escrit amb el repartiment de vocabularis específics i etiquetes per als preus».

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Onda reparteix etiquetes per a posar els preus i cartells amb els noms dels productes en llengua valenciana per a promoure el seu ús entre venedors i clients.

Esta és una campanya de Promoció del Valencià impulsada per l’Agència de Promoció del Valencià AVIVA Onda en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La regidora d’Educació i Formació, Estela Badenes, i la regidora de Promoció Econòmica, María Baila, van conversar amb els comerciants sobre l’ús del valencià en la seua activitat diària i van repartir les fitxes amb els noms dels diferents productes, així com les etiquetes per a indicar-ne el preu.

«En el Mercat Municipal habitualment es parla en valencià entre els venedors i clients però, a l’hora d’escriure els preus, els productes solen indicar-se en castellà. Des de l’Ajuntament volem promocionar l’ús escrit del valencià, per això hem repartit cartells, fitxes de vocabularis específics i etiquetes per a posar els preus. Així fomentem que una llengua tan viva al nostre poble com és el valencià estiga present també en l’àmbit escrit», ha subratllat Badenes.

Onda, promoció del valencià, Mercat Municipal , cartells , productes més comuns

Mentre que Baila, ha afirmat que «esta nova iniciativa ajudarà a establir un major vincle entre l’usuari i el comerciant, ja que es millora el servei al públic».

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací